Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan Afrike 2013.

Tjedan Afrike ove se godine održava od 20. do 26. svibnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, u organizaciji udruge Dyalli i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Ovom manifestacijom organizatori kroz edukativne i zabavne programe nastoje upoznati hrvatsku javnost s različitim aspektima afričke kulturne tradicije i suvremenih kretanja.
vrijeme: 20.05.2013.
mjesto: Zagreb
url: http://www.dyalli.hr

Međunarodni dan Afrike, 25. svibnja - u čitavom svijetu obilježava se događaj iz 1963. godine kada su vođe 30 nezavisnih afričkih država u Addis Ababi (Etiopija) osnovali Organizaciju afričkog jedinstva (OAU), prvi savez većine zemalja afričkog kontinenta.

U Zagrebu se ovaj datum kontinuirano obilježava od 2008. aktivnostima članova udruge Dyalli, a od 2011. godine obilježavanje je preraslo u festival u trajanju od tjedan dana. Upoznavanjem nama dalekih kultura u građana se razvija osjećaj tolerancije te se na taj način suzbija rasna i etnička diskriminacija, a time prihvaćaju i poštuju ljudske i kulturne različitosti, što je i cilj djelovanja Udruge.

Program manifestacije potražite na www.dyalli.hr!