Preskočite na glavni sadržaj

Davor Sanvincenti – Spiegel im Spiegel

U srijedu, 8. svibnja, s početkom u 10, 30 sati, na prostoru spomen parka Dotrščina u Zagrebu održat će se otvorenje rada Spiegel im Spiegel Davora Sanvincentija, nastalog u okviru projekta Virtualnog muzeja Dotrščina.
vrijeme: 08.05.2013. 10,30
mjesto: Zagreb; Park Dotršćina
url: http://www.dotrscina.hr
Predstavljanju rada prethodit će polaganje vijenaca na središnjem spomeniku žrtvama fašizma te nastup pjesnika Aleksandra Huta Konoa s pjesmom Dotrščina. Davor Sanvincenti pobjednik je prvog javnog natječaja za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju Virtualnog muzeja Dotrščina.

Zvučna šetnja Spiegel im Spiegel  je site-specific intervencija. Rad uključuje dramaturške dijelove hrvatske spisateljice Ivane Sajko nastale za potrebe rada. Posjetitelji na ulazu u park preuzimaju slušalice i kartu kretanja te se upućuju na polusatnu šetnju parkom koja završava u privremeno konstruiranoj Šumskoj dvorani u Dolini grobova. Rad će na lokaciji parka biti dostupan od srijede, 8. svibnja do petka 10. svibnja 2013. do 18 sati. Zvučni segment rada naknadno će trajno biti dostupan za preuzimanje na stranici Virtualnog muzeja Dotrščina.

Davor Sanvincenti (1979.) je multimedijski umjetnik. Višestruko je nagrađivan za svoj rad.