Preskočite na glavni sadržaj

Europski dan umjetničke kreativnosti

12 europskih gradova i institucija koji sudjeluju u Mreži gradova za umjetničku kreativnosti pokrenuli su projekt Europski dan umjetničke kreativnosti (European Day of Artistic Creativity), koji će se održati 21. ožujka 2013.
vrijeme: 21.03.2013.
url: http://www.europeandayofartisticcreativity.eu
Članovi mreže svjesni su važnosti promocije kreativnosti kao osnovnog elementa za individualni razvoj i stvaranje europskog identiteta. Cilj je proslaviti jednom godišnje, na europskoj razini, umjetničko stvaralaštvo s otvorenim aktivnostima u muzejima, javnim i privatnim kulturnim institucijama, vizualnim umjetničkim centrima, umjetničkim školama, galerijama, edukativnim centrima….

Umjetnici i opća javnost također će biti pozvani na interakciju u centrima i gradovima koji sudjeluju u projektu, komunicirajući kroz jezik umjetnosti i kreativnosti. Europski dan umjetničke kreativnosti postat će odskočna daska za nove, originalne i nužne ideje, usmjerene prema općoj javnosti, stručnjacima i institucijama.

Cilj ove inicijative je poticanje kreativnosti u širem smislu, na način da se ona nalazi u različitim područjima, od vizualne, audiovizualne ili tjelesne umjetnosti; do tehnoloških inovacija ili društvenog upravljanja. Na taj će se način pokazati da je kreativnost stav i vještina prisutna u ljudskom biću, koja se može njegovati, poticati i obogaćivati raznolikim sredstvima i strategijama.