Preskočite na glavni sadržaj

Zeleni vodič za mobilnost objavljen na 4 jezika

Zeleni vodič za mobilnost za izvedbene umjetnosti objavljen je na francuskom, talijanskom, njemačkom i kineskom jeziku. Vodič su zajednički objavili Julie’s Bicycle i On The Move, a namijenjen je direktorima, menadžerima, dizajnerima svjetla i drugim profesionalcima iz područja izvedbenih umjetnosti s ciljem da njihov rad postane 'zeleniji'.

url: http://on-the-move.org
Vodič je rezultat partnerstva između neprofitne organizacije Julie’s Bicycle iz Londona, koja radi na održivosti unutar kreativnih industrija te mreže On the Move koja je od 2002. aktivna u promicanju informacija o mobilnosti umjetnika i stručnjaka u kulturi na svim poljima i u svim disciplinama. Pet verzija vodiča dostupno je za besplatno preuzimanje.

Zeleni vodič za mobilnost daje praktične savjete, popise i primjere iz industrije koji pokazuju najbolje prakse održivosti u svim fazama organizacije turneja. Obzirom da je izdanje dostupno na pet jezika, puno šira publika može razvijati ekološki održive prakse turneja.

Vodič sadrži rječnik, sažetak ključnih problema i rizika te se referira na najvažnije tekstove i međunarodne ugovore koji daju globalni pregled problema.

Svaki prijevod Zelenog vodiča za mobilnost podržao je različiti nacionalni sponzor koji želi poticati međunarodnu mobilnost umjetnika, s naglaskom na ekološki aspekt. Francusku verziju financiralo je Ministarstvo kulture i komunikacije, talijansku regija Piedmont kroz udrugu C’era L’acca, njemačku verziju ITI – Germany i IGBK, a kinesku verziju Misija NR Kine pri EU.