susret

S. Manojlović, D. Jagić i D. Žilić u K.U.N.S.-u


vrijeme: 20.12.2011. u 19 sati
mjesto: Rijeka; K.U.N.S. (Klub umjetnika na Sušaku), Galerija O.K., Franje Račkoga 24

U K.U.N.S.-u (Klubu umjetnika na Sušaku), u utorak, 20. prosinca, u 19 sati, gostuju hrvatske pjesnikinje: Sonja Manojlović, Dorta Jagić i Darija Žilić. 

Sonja Manojlović čitat će poeziju iz svoje posljednje zbirke pjesama 'Hod na rukama', ali i neke pjesme iz novog ciklusa, Dorta Jagić čitat će ulomke iz svojih nedavno objavljenih knjiga: 'Kauč na trgu' (poezija) i 'S tetovažom nisi sam' (proza), dok će Darija Žilić, koja je nedavno dobila nagradu Kiklop za najbolju pjesničku knjigu godine 'Pleši, Modesty, pleši', čitati ulomke iz prozne knjige u nastajanju, pod nazivom 'Omara'.
***
Sonja Manojlović rođena je 1948. godine u Zagrebu. Debitirala je kao sedamnaestogodišnjakinja pjesničkom zbirkom 'Tako prolazi tijelo'. Objavila je desetak zbirki pjesama i jednu zbirku kratkih proza. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i jedna je od najpoznatijih hrvatskih pjesnikinja.

Darija Žilić je rođena 1972. u Zagrebu. Diplomirala je povijest i komparativnu književnost. Objavljivala kritičke, esejističke i teorijske tekstove u zbornicima i časopisima Zarez, Vijenac, Književna republika, Polja, Koraci, Balcanis, Filozofska istraživanja, Tema, Nova Istra, Quorum, Poezija , Profeminima.. . Stalna je kritičarka na Trećem programu hrvatskog radija. Dugogodišnja voditeljica tribina u Multimedijalnom institutu u Zagrebu i jazz pjevačica. Objavila je nekoliko knjiga poezije od kojih je za knjigu 'Pleši Modesty, pleši' dobila nagradu Kiklop za 2011.godinu.

Dorta Jagić je rođena 1974. u Sinju. Diplomirala je filozofiju i religijsku kulturu, a osim pisanja bavi se i režijom te prevođenjem .Dobitnica je mnogobrojnih nagrada ; nagrade Goran za mlade pjesnike 1999., (za zbirku "Plahta preko glave"), 2007. je dobila nagradu 'The Balkan Grand Prize for Poetry' u Rumunjskoj...
 

(D.H.F., 19.12.2011)