Preskočite na glavni sadržaj

'San Ivanjske noći' najbolja predstava 23. smotre kazališnog stvaralaštva

Dodjelom nagrada i priznanja u Retkovcima nedaleko Vinkovaca, u nedjelju navečer završila je 25. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji na kojoj je od 26. siječnja nastupilo 19 kazališta iz Retkovaca, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Belišća, Bjelovara, Jastrebarskog, Ivankova, Đurđevca, Županje, Pačetina, Omiša, Viteza (BiH) i Postojne (Slovenija).
vrijeme: 24.02.2013.
mjesto: Retkovci

Prosudbeno povjerenstvo kojim je predsjedala Mira Perić Kraljik, a kojem su se nalazile i glumice kazališta 'Mika Živković' iz Retkovaca, koje je i organizator smotre, Marija Mrvičin i Nevenka Živković, najboljom predstavom proglasilo je predstavu 'San Ivanjske noći' Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda, dok je publika najboljom proglasila predstavu 'Kućanice' Dramske gupe kulturno-umjetničke udruge 'Kristal-Sladorana' iz Županje.

Jelena Budimir-Pekan iz Gradskog kazališta Jastrebarsko proglašena je najboljom glumicom, a Marko Kapitanović iz Gradskog teatra mladih iz Omišta najboljim glumcem.

Prema riječima predsjednika Kazališta 'Mika Živković' Retkovci Marka Sabljakovića, predstave 25. smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji pogledalo je ukupno oko 4.000 gledatelja. (Hina)