Preskočite na glavni sadržaj

Sharing / javni prikaz radnog procesa SPAZIO EU u ZPC-u

U utorak, 19. veljače, od 17,30 do 18,30 sati u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10) će se održati Sharing / javni prikaz radnog procesa povodom europskog projekta SPAZIO EU. Publici će se predstaviti rad sudionika ovog projekta s Andrejom Božić (HR, NL) i Julijom Willems (D, NL). Ulaz je besplatan!
vrijeme: 19.02.2013. 17,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info

Program:

17.30 do 18.30:  Sharing
18.30 do 19.30:  Neformalno druženje sa umjetnicima, mentorima i drugim gostima projekta SPAZIO (Iza Szostak (Poljska),  Aleksander Georgiev (Makedonija/Bugarska), Imre Vass (Mađarska), Jesus de Vega Gomez  (Španjolska/Nizozemska), Tiziana Bolfe (Italija), Petra Zanki (Hrvatska). Ovo je ujedno i mogućnost da  kroz neformalno druženje upoznate umjetnike i  mentore koji su sa ovim umjetnicima radili protekla tri tjedna: članove kreativnog kolektiva BADCo te Andreju Boži i Juliju Willems. Prikazu rada i druženju pridružuju se i predstavnici  partner organizacija: Roberto Cassarota (umjetnički producent CSCDance House i  B-Motion Festivala, Bassano del Grappa, Italija), Joanna Lesknierowska (umjetnička producentica Arts Station Foundation Poznan, Poljska), Barbara Meneses (umjetnička suradnica ICK Amsterdam, Nizozemska). Proces je u ulozi dokumentatora pratila umjetnica i plesna kritičarka Iva Nerina Sibila.

Ovom ćete prilikom imati mogućnost upoznati rad ne samo mladih umjetnika sudionika u ovom procesu već i način rada promotora triju međunarodno afirmiranih europskih plesnih organizacija. Ovo je prilika za profesionalne plesače da prošire svoja poznanstva, razmijene ideje i iskustva, te prošire vlastite mreže za moguće buduće suradnje.  

Dok su se polaznici projekta SPAZIO u prvom dijelu rezidencije upoznavali s metodologijom rada kreativnog kolektiva BADco. te imali prilike upoznati i njihovu koreografsku alatku: Whatever Dance Toolbox, tijekom trećeg tjedna rezidencije, Andreja Božić i Julia Willems s polaznicima su se bavili temom koreografije pažnje u svom radu i ulozi tehnologije u tom procesu; Kako kombinacijom video zapisa i slike u 'živo', te kroz zvučne organizaciju prostora, re-organizirati odnose u prostoru te percepciju onoga što je 'live'.

SPAZIO je projekt koji je realiziran kroz suradnju sljedećih europskih organizacija: International Choreographic Arts Centre (ICK) - Amsterdam, Nizozemska; CSC DanceHouse – Bassano del Grappa, Italija; Hrvatski institut za pokret i ples – Zagreb, Hrvatska ; Art Stations Foundation – Poznan, Poljska.  

U razdoblju od 4. do 22. veljače projekt SPAZIO gostuje u rezidenciji u Zagrebu u Zagrebačkom plesnom centru. Tijekom gostovanja održane su radionice, javne prezentacije, te radni simpozij na temu dijalog tehnologija i izvedbenih umjetnosti, uz učešće stranih i domaćih stručnjaka i umjetnika.  

Tema rezidencije SPAZIO u Zagrebu je Ples i Tehnologija. Tijekom višetjednog trajanja projekta u Zagrebu, uz Bad Co., sudionike su kroz koreografsko/plesne laboratorije vodili nizozemska koreografkinja hrvatskog podrijetla Andreja Božić, uz suradnicu Juliju Willems.

SPAZIO je projekt koji je realiziran kroz potporu Program Kultura Europske unije. U Hrvatskoj je projekt potpomognut financijskom potporom CCP, Ministarstvo kulture RH .