Preskočite na glavni sadržaj

Queer MoMenti predstavljaju: 'Postati Chaz'

'Postati Chaz' je dokumentarni film koji prati tranziciju Chaza Bona (rođenog kao Chastity), a uključuje intervjue s članovima obitelji i prijateljima dok se prati tijek tranzicije. Projekcija filma će se održati 7. i 8. veljače u zagrebačkom kinu 'Europa'.
vrijeme: 07.02.2013.
mjesto: Zagreb, Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.queerzagreb.org/

'Postati Chaz' / 'Becoming Chaz'
r: Fenton Bailey, Randy Barbato, SAD, 2011.
Uloge: Cher, Chaz Bono i Jennifer Elia
Trajanje: 80 min

Odrastajući javno percipiran kao zlatokosa kćer poznatog dua kojeg čine Sonny i Cher, u tijelu kojeg nikada nije doživljavao svojime, Chazu su trebale godine da nadiđe unutarnji sukob. Započevši s tranzicijom, smjelo je odlučio podijeliti proces s kamerom.

Film 'Postajući Chaz' poziva nas da se s njime uputimo na uzbudljivo putovanje osobne preobrazbe. Kako hormonalne injekcije otvaraju put ka prvim operativnim zahvatima, Chaz, uvijek čvrsto stojeći s obje noge na zemlji, počinje zračiti osjećajem oslobođenja i obraća se javnosti s misijom da prida životnost i lice jednoj često neshvaćenoj temi. U isto vrijeme, njegova djevojka se suočava s činjenicom suživota s muškarcem, i postaje jasno da promjena spola nije samo pitanje fizičke transformacije.