Preskočite na glavni sadržaj

Rovinj Photodays 2013

Otvoren je ovogodišnji natječaj za prijave fotografija - Rovinj Photodays 2013, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 15. ožujka 2013., u deset službenih kategorija.
prijava: 15.03.2013
url: http://www.photodays-rovinj.com

O najuspješnijim prijavama odlučivat će međunarodni Ocjenjivački sud, u sastavu:
- Markita Franulić - povjesničarka umjetnosti, kustos i recenzent, ravnateljica Tehničkog muzeja u Zagrebu, predsjednica ovogodišnjeg žirija;
- Michael Diemar  - osnivač jedne od najpoznatijih londonskih fotografskih galerija Diemar/Noble Photography, galerist, kustos, kolekcionar i predavač, kurator mnogobrojnih izložbi svjetskih majstora fotografije;
- Žarko Vijatović - višestruko nagrađivani fotograf sa stalnim prebivalištem u Parizu, član je francuske zajednice samostalnih umjetnika, la Maison des Artistes, stalni suradnik pariške galerije Gagosian, radi i kao kustos;
- Goran Trbuljak - osim profesionalnog bavljenja filmom i umjetničkom djelatnošću na području likovnih umjetnosti, fotografije, videa, konceptualne umjetnosti , radio i kao grafički urednik i urednik fotografije u časopisu Film, Polet i Gordogan, dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad, danas u zvanju redovitog profesora na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Dvostupanjskim procesom odlučivanja, biraju se finalisti i pobjednici natječaja, čije će fotografije biti prikazane u sklopu putujućih izložbi, te uvrštene u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Pobjednicima natječaja pripada i novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn, službena statua 'Kadar', a pobjednik kategorije Umjetnički koncept, bit će predstavljen samostalnom izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt, u rujnu, u Zagrebu u sklopu tradicionalne izložbe Rovinj Photodays 2013.

Proglašenje nominiranih autora te osvrt na tijek žiriranja  (po tri finalista u svakoj kategoriji) održat će se u svibnju na službenoj press konferenciji, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u ožujku, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadržaja, održat će se od 7. i 8. lipnja 2013. u Rovinju.
 

Pravilnik