Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slika Ivane Vulić u Galeriji događanja

Danas, 1. veljače, s početkom u 19 sati, u Galeriji događanja, Kulturni centar Peščenica, otvara se izložba zagrebačke slikarice Ivane Vulić pod nazivom 'Blato'. Izložba ostaje otvorena do 23. veljače.
vrijeme: 01.02.2013.
mjesto: Zagreb; Kulturni centar Peščenica, Galerija događanja, Ivanićgradska 41a
url: http://www.kcp.hr
U svojim radovima Ivana Vulić donosi imanentno slikarske likovne vrijednosti; pored tonaliteta, tu je kvaliteta površine s različitim namazom te rukopis kojemu vrlo zahvalan motiv omogućuje i opravdava razigranost. Naoko vjeran prikaz ljudskih figura ostavlja mnogo slobode za potpuno apstraktan tretman pojedinih ploha. S druge pak strane, stilizacija je očita u prikazu trave i odlično korespondira s ostatkom scene. Tako smo nabrojali tri vrlo uspjelo usklađena postupka: realizam, apstrakciju i stilizaciju, što nipošto nije čest slučaj.' Iz predgovora Nikole Albanežea

 
Ivana Vulić rođena je 1978. u Zagrebu. 2002. g. upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studira u klasi prof. emeritusa Đure Sedera. 2005. g. u sklopu razmjene studenata istočnoeuropskih zemalja usavršava se na Akademiji za umjetnost, arhitekturu i dizajn u Pragu (VŠUP), u slikarskoj klasi prof. Stanislava Diviša. Na ALU u Zagrebu diplomirala pod mentorstvom prof. Duje Jurića. Članica je  HDLU-a i HZSU-a. Sudjelovala na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i svijetu. Dobitnica nekoliko nagrada za svoj umjetnički rad.