Preskočite na glavni sadržaj

Vjekoslav Perišić u Fotoklubu Split

U Galeriji Fotokluba Split, u sklopu Noći muzeja, u petak 25. siječnja, u 19 sati, otvara se izložba fotografskih kolaža likovnog umjetnika Vjekoslava Perišića, pod nazivom 'Papir govori'. Izložba će biti otvorena do 13. veljače 2013.
vrijeme: 25.01.2013. 19,00
url: http://www.fotoklubsplit.hr
Autor u svojim kolažima slaže novinske fotografije i članke u nove zanimljive cjeline. Ovo će biti prvo predstavljanje spomenutog autora u našoj galeriji.

Vjekoslav Perišić rođen je 1937. u Splitu. Od 1945. do 1951. školovao se u Zagrebu nakon čega se ponovo vraća u Split da bi izučio zanat pismoslikara. Slika od 1956. godine. Od 1957. izlaže i do danas je izlagao na većem broju skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu od kojih izdvajamo internacionalnu izložbu u Rimu gdje je osvojio prvu nagradu Zlatni pehar, a od 1970-te samostalno izlaže na 5 izložbi. Naši najveći kritičari (A. Filipović, Z. Ignjatović, M. Prelas, J. Čović-Svirčić, V. Vučetić, R. Putar, J. Depolo itd.) su s velikim oduševljenjem i pohvalno pisali o njegovim umjetničkim djelima.

Vjekoslav Perišić je marljiv čovjek i slikar privržen svojoj najvećoj ljubavi - kolažu. Rijetki su oni kojima otvara vrata svog skromnog ateljea podno Marjana u Nazorovoj ulici. Radeći svoje kolaže gospodari na svakom platnu. Njegov je govor puno čišći od mnogih iskazanih i napisanih riječi. Naglašena i pojačana vizualnost kao logičan odraz čovjeka koji vidi oko sebe, a da ne čuje njegove zvukove itekako se osjeti u njegovim djelima. O samom umjetniku najbolje govore njegova djela.