izložba

Izložba 'Dodatni čin' Nadije Mustapić


vrijeme: 02.12.2011. - 20.12.2011.
mjesto: Zagreb; Galerija Vladimir Bužančić, Trg Narodne zaštite 2, Remetinec
organizator: Centar za kulturu Novi Zagreb

U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u petak, 2. prosinca, u 20 sati ,otvara se izložba pod nazivom  'Dodatni čin' umjetnice Nadije Mustapić. Izložba ostaje otvorena do 20. prosinca.

Nadija Mustapić intermedijska je umjetnica koja najčešće djeluje kroz formu video instalacije, no njena praksa uključuje i rad u ostalim medijima poput dokumentarnog i eksperimentalnog filma, crteža, grafike, skulpture i performansa. U svojim radovima istražuje poetične procese apstrahiranja narativa, odnose između emotivnih konstrukata, (izvođačkog) tijela, prostora i  političkih stvarnosti.

U Galeriji Vladimir Bužančić predstavlja se dvokanalnom video/audio instalacijom pod nazivom Dodatni čin u kojoj kroz prostor stambene zgrade konstruira onirički narativ u kojem se spajaju intimno i javno, unutrašnje i vanjsko.


Nadija Mustapić rođena je u Rijeci 1976. godine. Izlagala je na preko 15 samostalnih te 30-tak grupnih izložbi i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Njena umjetnička praksa uključuje umjetničke kolaboracije, kao i višegodišnje djelovanje u umjetničkom kolektivu The Moving Crew (www.themovingcrew.org). Više je puta nagrađivana stipendijama i nagradama. Diplomirala je na Odsjeku likovnih umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci 1999. godine. Poslijediplomski studij iz grafike i intermedijskih umjetnosti završava u SAD-u na Sveučilištu u Iowi. Zaposlena je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci kao docentica.

(M.K., 01.12.2011)