Preskočite na glavni sadržaj

Škola animiranog filma u Puli

Pulska filmska tvornica organizira novu Školu animiranog filma za starije osnovnoškolce (5-8 razred) kroz koju će polaznici uz igru, zabavu i crtanje izraditi vlastiti animirani film. ŠAF počinje s radom u petak, 25. siječnja, a održavat će se ponedjeljkom i petkom od 17 do 19 sati, u prostoru Kluba Pulske filmske tvornice. Prijave su u tijeku, uz napomenu da je škola u potpunosti besplatna za sve polaznike!
vrijeme: 25.01.2013.
mjesto: Pula; Pulska filmska tvornica, Stiglicheva 12
url: http://www.facebook.com/pulskafilmskatvornica

Školu animiranog filma je do sada pohađalo preko 50-ak učenika, koji su čaroliju izrade slika u pokretu osjetili već prilikom izrade prvih izuma - thaumatropa i fenakistoskopa. Zahvaljujući lakoći njihove realizacije jednostavano je objasniti osnovne zakone animacije kao što su tromost oka i kontrola brzine pokreta. U sklopu animacije kockica, plastelina i kolaža polaznici izrađuju pojedinačne animacijske vježbe te uče specifičnost  materijala, njegove mogućnosti i moguće animacijske pristupe. Polaznici također stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja te radu na programima za stop animaciju, nakon čega počinju sa najzahtjevnijim djelom škole - animacijom crteža.  

Zainteresirani se mogu prijaviti do 25. siječnja putem broja mobitela 095/5581-853, putem e-maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili u Pulskoj filmskoj tvornici na dan početka škole.