Preskočite na glavni sadržaj

'Od igre do arhitekture' Tatjane Masterl

U Galeriji Juraj Klović u Rijeci, u utorak, 22. siječnja, u 19 sati, otvara se samostalna izložba kiparice Tatjane Masterl pod nazivom 'Od igre do arhitekture'. Izložba ostaje otvorena do 4.  veljače.
vrijeme: 22.01.2013. 19,00
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, Ulica M. Gupca 4a
url: http://hdlu-rijeka.hr
Izložbu sačinjava dvodimenzionalni svijet crteža i trodimenzionalni svijet skulpture ostvaren kroz osnovno svojstvo izričaja - igru propitivanja i mijenjanja granica zadanog ili već postojećeg prostora.

'Igra i umjetnost su prisno povezane. Izvjesno je da sve igre nisu umjetnost, pa ipak je umjetnost najviše originalna forma igre, ona je najviša mogućnost da se u mediju 'privida' ono bitno dovede do epifanije.' (Eugen Fink)


Kod providnih prozračnih oblika skulpture pitanje unutrašnjosti i vanjštine, arhitekture i skulpture, dovedeno je u graničnu situaciju. Moć transformacije same skulpture može biti polazište za ukupni arhitektonski oblik. Strukturalni crteži  predstavljaju magastrukturu izgrađenu elementom prostorne skulpture koju je moguće sastaviti, rastaviti i nadograditi u beskonačnost te stvoriti konstrukciju široke primjenjivosti u stvarnom životu.

Tatjana Masterl rođena je 1981. u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u klasi akademskog kipara Žarka Violića. Magistrirala na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani, smjer kiparstvo u klasi profesora mag. Jože Baršija, akad. kip., dipl. ing. arh.