Preskočite na glavni sadržaj

'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića uvrštena u program Berlinalea

Novi dugometražni film Bobe Jelčića 'Obrana i zaštita' bit će premijerno prikazan u programu Forum 63. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Forum je posvećen inovativnim djelima koja predstavljaju odmak od srednje struje i njeguju nekonvencionalne filmske pristupe.
vrijeme: 16.01.2013.
mjesto: Zagreb
url: http://www.havc.hr

Radnja 'Obrane i zaštite' odvija se u suvremenom Mostaru, a prati jedan dan u životu sredovječnog muškarca Slavka (Bogdan Diklić). Kada mu umre stari prijatelj Đulaga, Slavko se osjeća dužnim otići na pogreb. Ali u njegovom rodnom gradu Mostaru ova jednostavna društvena obaveza može mu prouzročiti mnoge probleme sa susjedima ili čak s mjesnim političkim moćnicima. Ako ne ode, njegova žena (Nada Đurevska) će ga smatrati kukavicom, ožalošćena obitelj mu nikada neće oprostiti, a Slavko neće moći oprostiti sam sebi.

'Obrana i zaštita' drugi je dugometražni igrani film Bobe Jelčića i prvi dugometražni igrani film producentice Zdenke Gold iz produkcijske tvrtke Spiritus movens. Bobo Jelčić autor je i scenarija, direktor fotografije je Erol Zubčević, montažerka je Ivana Fumić, scenograf je Mario Ivezić, a kostimografkinja Sanja Džeba. Koproducenti filma su Josip Popovac (HRT), Tomislav Bubalo (Kadar) i Tomislav Topić (Kadar), a film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

U Hrvatskom audiovizualnom centru u srijedu je održana konferencija za medije povodom uvrštavanja ovog filma u program Forum prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Na konferenciji su sudjelovali redatelj Bobo Jelčić, producentica Zdenka Gold iz produkcijske kuće Spiritus movens, dio glumačke ekipe: Ivana Roščić i Vinko Kraljević te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar.

Više o ovoj temi možete pročitati na ww.havc.hr!