Preskočite na glavni sadržaj

Program uz izložbu Mladena Stilinovića 'Nula iz vladanja'

Tijekom zimskih školskih praznika, od 2. do 13. siječnja 2013, svake srijede od 11 do 13 sati i subote od 15 do 17 sati, MSU je pripremio zanimljiva događaja u kojima će se uz razgovor o umjetnosti s mladim edukatoricama naučiti mnogo toga o izložbi Mladena Stilinovića 'Nula iz vladanja'.
vrijeme: 02.01.2013.
mjesto: Warsaw, Poland
url: http://www.zkl.hr/
Primjerice, zašto je razbijeno jaje bez ljuske postalo izložbeni eksponat, te zašto brojne novčanice vise ovješene o strop galerije, nadohvat ruke ali ipak daleko. Svemu je 'krivac' umjetnik Mladen Stilinović, čije ćemo pojedine radove, prikladne za dob djece, protumačiti i koristiti kao poticaj za naše kreativno izražavanje.

Stilinović, umjetnik koji je sam sebi duhovito dodijelio 'nulu iz vladanja', svojom zaigranošću, pobunom i otporom prema autoritetima podsjeća na slobodu koju najčešće pripisujemo 'nestašnoj' djeci. Oštrim zapažanjem, kojemu ne nedostaje humor, on prikazuje svijet iz pomalo 'iskošene perspektive', i čini da ga i mi počnemo gledati drukčijim očima. U našim kreativnim radionicama pokazat ćemo da su razlike između 'dobre' i 'zločeste' djece izmišljotina odraslih, te da uz pravi poticaj i pomoć naših edukatorica svi možemo zaslužiti 'peticu iz zalaganja'.

U kreativnim radionicama naučit ćemo kako od crteža, kolaža, oglasa, reklama... napraviti pravu 'umjetničku knjigu', kako od običnih stvari koje jedva primjećujemo možemo oblikovati nove uporabne predmete, kako napraviti pjesmu od novinskih naslova i još mnogo toga.
Materijal i pribor su osigurani, sudjelovanje na radionicama je besplatno. Potrebne su prijave za radionice na mail: eduakcija@msu.hr Okupljanje na recepciji Muzeja.