Preskočite na glavni sadržaj

Bas Goran Jurić dobitnik Nagrade Ivo Vuljević

Dobitnik Nagrade Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević je Bas Goran Jurić. Dodjela nagrade mladom glazbeniku za najistaknutije glazbeno ostvarenje u 2012. godini održat će se  29. prosinca, u 18 sati, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
vrijeme: 29.12.2012. 18,00
mjesto: China
url: http://www.sabadzic.net.amis.hr/
Nagrada Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika dodjeljuje se od 1988. godine.

Bas Goran Jurić diplomirao je studij pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu  profesorice Vlatke  Oršanić.  Apsolvent  je Fonetike i Talijanskog  jezika i književnosti na Filozofskom  fakultetu u Zagrebu. Glumački se obrazovao u studiju 'KUBUS' u Zagrebu kod dramske pedagoginje  Simone Dimitrov-Palatinuš.  Glazbeno  se  usavršavao  na  nizu  majstorskih  tečajeva kod uglednih   umjetnika (Gerhard Zeller, Philip Pickett, Roberto Scandiuzzi, Romualdo Savastano). Talijanski jezik usavršavao je u Istituto Davide u Firenzi i u Laboratorio internazionale della comunicazione u Gemoni dei  Friuli. Dobitnik  je sljedećih nagrada:  2005.  prve  nagrade  na Državnom  natjecanju učenika i  studenata glazbe  i plesa  u  Dubrovniku te  2010.  druge  nagrade i posebne nagrade  Slovačkog  narodnog kazališta u Bratislavi i Češkog narodnog kazališta u Pragu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Mikuláš  Schneider-Trnavský  u Trnavi,  Slovačka te  prve nagrade  na  Međunarodnom  pjevačkom natjecanju  'Iris  Adami-Coradetti' u  Padovi. Dobitnik  je Dekanove nagrade  (na  Muzičkoj  akademiji u Zagrebu) te posebnoga Rektorovog priznanja za međunarodne uspjehe.

Godine 2011 sudjelovao je u Young Singers Project Salzburških svečanih igara. Od sezone 2011./2012.  član je Bavarske državne opere u Münchenu. Još kao student Akademije Goran Jurić je sudjelovao kao solist u nekim njezinim zahtjevnim projektima: Misi u Es-duru Franza Schuberta, Nelson misi Josepha Haydna, kao Sarastro u Mozartovoj Čarobnoj fruli te kao Fjodor Basmanov u Prokofjevljevu  Ivanu Groznom. Debitirao je još na drugoj godini Akademije u Hrvatskom  narodnom  kazalištu  u  Zagrebu  u  ulozi Plutona u Monteverdijevu Orfeju pod dirigentskom palicom Hervéa Niqueta. U HNK-u je ponovno pjevao Sarastra te Sulejmana u Nikoli Šubiću Zrinjskom Ivana pl. Zajca.