Preskočite na glavni sadržaj

Diskursija: Ajla Trezić, Ivan Sršen i Natasha Kadin

Na predbožićnoj Diskursiji, udruga KURS ugostit će sarajevsku književnicu i publicistkinju, Ajlu Trezić, njenog urednika Ivana Sršena (Sandorf) te Natashu Kadin, umjetnicu, kustosicu i producenticu iz Splita. Diskursija se održava danas, 19. prosinca, s početkom u 19 sati, u Cafeu Le Monde u Splitu.
vrijeme: 19.12.2012. 19,00
mjesto: Split; Cafe Le Monde, Plinarska 6
url: http://www.kurs.hr
Ajla Terzić (BiH, 1979.) / spisateljica, prevoditeljica, publicistkinja
Magistrirala na Odsjeku za engleski jezik i književnost u Sarajevu. Prijevode, eseje i kolumne objavljivala u različitim regionalnim publikacijama kao što su Svjetlo riječi (Sarajevo), Vijenac i Tvrđa (Zg), te Polja, Peščanik i Playboy (Bg). Autorica je prijevoda s engleskog jezika, nagrađivanih kratkih priča i radio drama. Objavila je zbirku poezije 'Kako teško pišem' (Omnibus, 2004.) te romane 'Lutrija' (VBZ, 2009.) i 'Mogla je biti prosta priča' (Sandorf, 2011.). Dobitnica je stipendije prestižnog književnog festivala Vilenica za 2012. godinu koju dodjeljuje Slovensko društvo pisaca i Centralnoeuropska inicijativa (CEI). Trenutno radi kao urednica za vanjska politiku u sarajevskom dnevnom listu Oslobođenje i privodi kraju svoju edukaciju za grupnu psihoanalizu po programu Univerziteta Stratchlyde u Glasgowu.

Natasha Kadin (HR, 1979.) / producentica, kustosica, umjetnica Predsjednica NGO Mavena, autorica i producentica niza projekata suradnje s umjetnicima i umjetničkim kolektivima u Hrvatskoj i inozemstvu te suosnivačica međunarodne kustoske platforme New Media Gallery. Trenutno piše doktorski rad 'Ženski identiteti u djelima hrvatskih novomedijskih umjetnica' na Sveučilištu u Zadru, magistrirala kulturni menadžment na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu (2008.) te projekt menadžment na Universite Lumiere Lyon 2. Od ove godine nositeljica je kolegija Feminizmi i društvene promjene u suvremenim umjetničkim praksama na UMAS-u.

Ivan Sršen / povjesničar i lingvist, urednik izdavačke kuće 'Sandorf' iz Zagreba