Preskočite na glavni sadržaj

'Božić u sjaju slobode' slikarice Ane Marije Botteri Peruzović

U galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, danas, 18. prosinca, s početkom u 18 sati, otvara se izložba 'Božić u sjaju slobode', akademske slikarice Ane Marije Botteri Peruzović. Izložba ostaje otvorena do 6. siječnja 2013.
vrijeme: 18.12.2012. 18,00
mjesto: Zagreb; Galerija MORH-a 'Zvonimir', Bauerova 33
Na ovoj izložbi biti će izložene slike u tehnici akrilika na platnu božićne tematike, a posebno mjesto zauzimaju jaslice s likovima u prirodnoj veličini okružene mnoštvom anđela izrađene reljefno tehnikom papier machea. Umjetnica je poznata po originalnim ženskim likovima florealnih boginja, a ovdje se predstavlja i recentnim opusom mediteranskih pejzaža, planina, borova i cvijeća.

Ana Marija Botteri Peruzović rođena je 1971. godine u Splitu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovni umjetnosti u Zagrebu 1993. godine kod profesora Đure Sedera. Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Ovo je njezina četrdeseta samostalna izložba a djela joj se nalaze u mnogim zbirkama i muzejima.  Studio Varan, Centre de formation a la Relasiation documentaire-Paris snimio je dokumentarni film o Ana Mariji Botteri Peruzović dok je slikala u Parizu 2011 godine.