Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus izložaba kvartovske fotografije Lice U'lice

Ciklus izložaba kvartovske fotografije 'Lice U'lice', nakon Susedgrada i Maksimira, predstavljaju se i u Centru za kulturu Trešnjevka, Kulturnom centru Peščenica te Centru za kulturu i film August Cesarec.
vrijeme: 19.12.2012.
mjesto: Zagreb; Centrar za kulturu Trešnjevka / Kulturni centar Peščenica / Centar za kulturu i film August Cesarec
url: http://www.facebook.com/kvartura
Svaki kvart koji ima svoje znamenitosti, svoje posebnosti i svoje tajne- ima i svoje specifično lice. Ponekad je radoznao, a ponekad sumoran. U njemu ste i domaćin i stranac. Svojim doživljajem možete kreirati njegovu sliku.

Na kvartovskim izložbama se predstavljaju ponajbolji radovi nastali na radionicama projekta kvARTura u Centru za mlade Ribnjak, Centru za kulturu Trešnjevka, Kulturnom centru Peščenica  i Centru za kulturu i film August Cesarec.

Polazna ideja za razvijanje fotografskog fokusa je bila spoznaja da sliku Zagreba ne čine samo Centar i Donji grad, njegove znamenitosti, već i periferija, nepoznati detalji, skrivene ulice i njezini stanovnici. Pod vodstvom mentora Zvonimira Kosinjskog, Branimira Butkovića, Saše  Kosanovića i Darija Krmpotića, a uz koordinaciju fotografa Luke Mjede, polaznici fotoradionica  su marljivo otkrivali i bilježili sve ono što pojedini kvart čini prepoznatljivim, od svima poznatih lokacija i detalja do skrivenih zakutaka poznatih samo nekolicini.
Fotografije ponajboljih polaznika koje je izabrao Stručni savjet ovom se prilikom, nakon Susedgrada i Maksimira,  predstavljaju u sljedećim terminima i na lokacijama:

LICE U'LICE u Centru za kulturu Trešnjevka – Galerija Modulor
Utorak, 18. prosinac 2012, 19 sati
 
Na trešnjevačkoj izložbi sudjeluju:
Hrvoje Delić, Dario Klašnja, Mislav Nikolac, Davor Kobeščak, Mariann Makrai, Sanjin Barković, Dragutin Staničić
 
LICE U'LICE u Kulturnom centru Peščenica – knjižnica SS Kranjčevića, Zapoljska 1
Srijeda, 19. prosinac 2012, 19 sati
 
LICE U'LICE u Centru za kulturu i film August Cesarec - Područni ured gradske uprave
Črnomerec, Trg francuske republike 15
Od 20. prosinca-do 20. siječnja, (radnim danom od 8-15,30 sati)
 
Prošećite se po kvartu i posjetite izložbu fotografija polaznika radionice LICE U'LICE.