Preskočite na glavni sadržaj

Balet 'Ana Karenjina' u HNK Ivana pl. Zajca

Jedna od najvećih baletnih uspješnica riječkog HNK Ivana pl. Zajca posljednjih godina, Ščedrinova 'Ana Karenjina', u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića, vraća se na scenu riječkog HNK Ivana pl. Zajca izvedbama u utorak i srijedu, 18. i 19. prosinca, s početkom u 19,30 sati.
vrijeme: 18.12.2012. 19,30 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr/

U glavnim ulogama Ane i Vronskog gledat ćemo, po prvi put zajedno, Cristinu Lukanec i Ronalda Savkovića. Uloga Karenjina povjerena je Andreju Kötelesu dok je Kiti Paula Rus, Betsi je pak Oxana Brandibura,  u ulozi Grofice Vronske nastupit će Sabina Vukman, a u ulozi Levina Dmitri Andrejčuk. Uz njih u predstavi sudjeluje cjelokupni baletni ansambl te polaznici škole za Klasični balet u Rijeci i članice plesne udruge 'Dance studio'.

Koreograf i redatelj Dinko Bogdanić iz višeslojnog je Tolstojeva romana na površinu izvukao u prvom redu priču o strastvenoj ljubavi koja spaja Anu i Vronskog, a koja pak Anu odvodi u tragičan kraj. Svevremenska baletna priča o hrabroj i ranjivoj ženi ispričana je klasičnim i neoklasičnim rječnikom baletne tehnike.