predstava

@BetaSkroz na Info Restart sajmu


vrijeme: 10.11.2011. 13 - 15,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački velesajam, Paviljon 7

Predstava @BetaSkroz, koja se istovremeno odigrava i uživo i na društvenim mrežama, 10. studenog bit će po prvi put izvedena u jednom javnom prostoru i to u sklopu programa sajma informacijskih tehnologija Info Restart, u 7. paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Predstava @BetaSkroz, u kojoj izvođači istovremeno sudjeluju svojim fizičkim i - digitalnim identitetima, premijerno je izvedena 18. rujna pred publikom na internetu i tajnoj lokaciji u Zagrebu, a svoju najnoviju izvedbu imat će u javnom prostoru sajma informacijskih tehnologija – Info Restart, koji se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića održava od 9. do 12. studenog 2011.

Izvedba će on-line i u 7. paviljonu Zagrebačkog velesajma započeti 10. studenog u 13 sati, a kulminirat će oko 15,30 sati. Predstavu će publika moći pratiti uživo u izložbenom prostoru, kao i na društvenim mrežama te na posebnom mrežnom sučelju na adresi http://skroz.in/watch, a uzlaz na izvedbu kao i na sam sajam je – besplatan!

Info Restart  zamišljen je primarno kao afirmacija i promocija domaćeg znanja, ideja i rezultata rada informatičke industrije u Hrvatskoj odnosno IT tvrtki od kojih je veliki broj izvozno orijentiran. No, uz brojne izlagače iz Hrvatske, na sajmu će se predstaviti i oni iz Austrije, Francuske, Hong-Konga, Japana, Kine, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Senegala, Ukrajine, Srbije, Švicarske, Tajvan- Kina i Ukrajine.

Predstava @BetaSkroz pokušat će objediniti interakciju posjetitelja i izlagača sajma, te u praksi pokazati sve mogućnosti korištenja informacijskih tehnologija.

@BetaSkroz je prva predstava na svijetu u kojoj su scenska izvedba uživo i ona na društvenim mrežama jednakopravne izvedbene strategije. Twitter, Instagram i Soundcloud u njoj su ravnopravni govoru, scenskom pokretu i glazbi.

Predstava se, naime, ne ‘prenosi’ na tim servisima, već izvođači u njoj sudjeluju  svojim fizičkim i –digitalnim identitetima, pred publikom na internet sceni i onoj u fizičkom prostoru. Birajući hoće li predstavu pratiti iz gledališta, posredstvom vlastitog računala ili smart telefona, publika će istovremeno birati i kut pogleda na jedno od različitih lica izvedbe, koja su međutim u stalnoj interakciji i jedno nužno mijenja drugo.

@BetaSkroz projekt je umjetničkog kolektiva SKROZ čiji rad nije ograničen jednim medijem, umjetničkom granom ili žanrom. Riječ je o grupi autora koja timski djeluje bez ostatka (pa otud i ime kolektiva –SKROZ), u situacijama u kojima je autorstvo produkt kolektivnog rada, ili onima u kojima je granicu pojedinačnog autorskog djelovanja nemoguće odrediti.

@BetaSkroz: pustolovine u mikrosociologiji

koncept: Nora Krstulović & Vedran Peternel
autori: Petra Hrašćanec, Nora Krstulović, Ante Perković & Vedran Peternel

powered by: Nimium d.o.o., Helix d.o.o. HSK projekt, T-Mobile & Radio808
uz potporu Ministarstva kulture RH

medijski partneri: Radio808, Gadgeterija & Netokracija
produkcija: Skroz

(R.P.B., 08.11.2011)