Preskočite na glavni sadržaj

2. FEB u Dubrovniku

2. Međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij 'Hrvatska folklorna i etnografska baština u svjetlu dubrovačke, svjetske i turističke sadašnjosti', održava se od 11. do 13. prosinca 2012. u Dubrovniku, u organizaciji Folklornog ansambla Linđo.
vrijeme: 11.12.2012.
mjesto: Graz, Austria
url: http://www.ccn-graz.net/

Ove godine FEB u Dubrovniku okuplja više od stotinu i pedeset sudionika (vrhunskih znanstvenika, stručnjaka i praktičara) iz Hrvatske i desetak drugih zemalja, od Austrije do Italije, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Grada Dubrovnika.

Pozvani i prijavljeni znanstvenici, folkloristi, etnolozi, muzikolozi, teatrolozi, povjesničari, turistički djelatnici, predstavnici folklornih ansambala, umjetnici, stručnjaci-praktičari, publicisti, dizajneri i kreatori web i virtualne stvarnosti raspravljat će u svojim izlaganjima na temu revalorizacije folklorne i etnografske baštine s posebnim naglaskom na dubrovački, hrvatski, europski i folklor na drugim kontinentima koji se povezuje s hrvatskim.

Simpozij završava na Dan svete Lucije, kad se slavi zaštitnica svjetla i kad tradicionalno Folklorni ansambl Linđo ima svoju večer, humanitarnu priredbu posvećenu slijepim i slabovidnim osobama s posebnim naglaskom na slijepe i slabovidne Dubrovkinje i Dubrovčane i njihove obitelji.

Autorica Znanstvenoga simpozija i Znanstvenoga projekta FEB je Mira Muhoberac.
 
Program