Preskočite na glavni sadržaj

Izložba profesora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

Otvorenje godišnje izložbe profesora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna održava se danas, 7. prosinca, u 19 sati, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 21. prosinca.
vrijeme: 07.12.2012. 19,00
mjesto: Trieste, Italy
url: http://www.teaterssg.it/
Susrest ćemo tako na tim godišnjim izložbama profesora vrlo različite senzibilitete i vrlo različite tretmane bilo osnovne likovne plohe, volumena ili nekog drugog materijala koji je nosilac likovnog djela autora…

U osnovi, godišnja izlaganja profesora u Salonu pružaju uvid u karakter i mogućnosti stručne edukacije, koju ova škola njeguje, a istovremeno se imaginarno ulazi u atelijere i njihovu slojevitu intimu.

Salon tako na najbolji mogući način ostaje mjesto gdje nije nužno biti u nekoj novoj „avangardi“ ili tome sličnoj gluposti i gdje format izvedenog ne mora pokriti polovinu kvadrature zida… mjesto, dakle, gdje se bez natjecanja susreću kolege iz stručne i općeobrazovne nastave, u prisutnosti dobrodošlih učenika, i gdje u kolegijalnom ozračju s dozom veselja i znatiželje provedu večer.

Upravo ovdje dajemo najviše što možemo… i nema tu nikakvih drugih priča, pa niti o većim galerijama, niti o važnijim izložbama. To što znamo, to pokazujemo, pa i ne znam koja bi to nama publika trebala biti važnija od ove koju u Školi educiramo. Neka nam, dapače, budu i strogi suci. Svojom mladenačkom znatiželjom i iskrenošću sigurno će uputiti neke nove, svježe poglede na naš rad. Prisjećam se generacija učenika i pritom osjećam neku radost i smisao ove Škole i ovog Salona. Uostalom, uvijek su dolazili neki novi klinci izvanrednog senzibiliteta i nezaustavljivi u likovnom tumačenju svoje osobnosti. Hrvoje Ljubić. iz predgovora izložbi 
Katalog izložbe - ovdje.