nagrada

Turistička zajednica Raba nagređena za kulturni turizam


vrijeme: 01.11.2011.
mjesto: Rijeka

Turistička zajednica Grada Raba osvojila je Zlatnu MasterCard statuu za poseban doprinos kulturnom turizmu u sklopu ovogodišnje kulturno-turističke manifestacije Brod knjižara – Brod kulture 2011., priopćili su organizatori te manifestacije.

Veliku pozlaćenu statuu dobila je Turistička zajednica Grada Raba u konkurenciji od 14 turističkih zajednica jer je, po mišljenju ocjenjivača, u programskom dijelu predstavljanja svoje lokalne i autohtone kulture, u sklopu projekta Broda knjižare – Broda kulture, nadmašila sve konkurente.
 
Priznanja za sudjelovanje i poseban doprinos dobile su još dvije turističke zajednice - Trogira i Sv. Filipa i Jakova, koje su svojim programima također pridonijele raznolikoj kulturnoj ponudi za turiste.
 
Organizatori su još najavili da će šesta turneja Broda knjižare početi 28. srpnja 2012., a trajat će do 10. kolovoza 2012.
 
Brod kulture sa sedam tona knjiga, više od 1300 naslova te 40-članom posadom koju čine poznati domaći i strani pisci već nekoliko godina svakog ljeta kreće na dvotjedni obilazak gradova na obali i otocima hrvatskog Jadrana.
 
MasterCard Brod knjižara-Brod kulture je ljetni kulturno-turistički projekt koji promovira književnost, glumu, glazbu i kazalište. Brod dovodi knjige stanovnicima otoka i malih mjesta gdje nema knjižara te omogućuje stanovništvu i gostima da se upoznaju s piscima i njihovim djelima. (Izvor: Hina)

 

(D.H.F., 02.11.2011)