Preskočite na glavni sadržaj

Obljetnički koncert Tamare Coha Mandić i Diane Grubišić Ćiković - ODGAĐA SE

U povodu 10. obljetnice umjetničkog rada koncert će održati Duo Tamara Coha Mandić, flauta, i Diana Grubišić Ćiković, harfa, u ponedjeljak, 10. prosinca 2012., u 20 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. Na programu su: Nino Rota, Tomislav Uhlik, Jean-Michel Damase, Eugen Bozza, Joseph Lauber, Ivo Josipović, Vincenc Persichetti.
vrijeme: 10.12.2012. u 20 sati
mjesto: Kotor, Monenegro

Tamara Coha Mandić i Diana Grubišić Ćiković kao duo djeluju od 2003. godine.

Do danas su održale koncerte na Osorskim glazbenim večerima, u Zagrebu na sceni AMADEO i u Salonu Očić, u Rijeci na festivalu Zajčevi dani te na mnogim glazbenim festivalima.

U sezoni 2004/ 2005. imale su zapaženi nastup u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski gdje su izvele Koncert za flautu i harfu u C-duru W. A. Mozarta. Godine 2006. uz pratnju Varaždinskog komornog orkestra, a pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, izvele su Koncertantnu muziku za flautu, harfu, vibrafon (Ivana Bilić) i udaraljke skladatelja Borisa Papandopula. Spomenuto su djelo izvele u Rijeci s Riječkim komornim orkestrom (dirigent David Stefanutti) te 2008. godine sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u sezoni Majstorskog ciklusa (dirigent Nikša Bareza). U svojim koncertnim programima bilježe najvrijednija originalna djela za flautu i harfu, poneku transkripciju (pretežno baroknih skladatelja) te kompozicije iz pera domaćih skladatelja.

Tako su prethodnih godina praizvele kompozicije Panova flauta Igora Kuljerića, Slow motion Krešimira Seletkovića, Preludij i Capriccio Davora Bobića, I Colori Petra Obradovića, Rođendan Tomislava Uhlika te Clavicula Ive Josipovića. U prosincu 2008. Croatia Records objavljuje njihov zajednički nosač zvuka Slow motion. (MIC)