Preskočite na glavni sadržaj

Performans Alexa Edwardsa u LiberSPACE-u

U subotu, 1. prosinca, s početkom u 20 sati, u Haustor-galeriji LiberSPACE održava se performans britanskog umjetnika Alexa Edwardsa. Dokumentacija rada ostaje izložena do 14. prosinca, u izlogu LiberSPACEa u haustoru.
vrijeme: 01.12.2012.
mjesto: Zagreb; Haustor- galerija LiberSPACE, Jurišićeva 7
url: https://www.facebook.com/pages/LiberSPACE/284034648359525
Performativna intervencija Alexa Edwardsa osjetljivo odgovara na koncept galerije. Nastojanjem na maksimalnom učinku kroz minimum sredstava, ništa nije proizvedeno/dodano, a ono što se izlaže distorzija je samog prostora i reprezentacija zatečene 'scenografije'.

Alex Edwards rođen je 1987. godine u Oxfordu, gdje trenutno živi i radi. U svom radu kreira slike i strukture u kojima se približavaju kazalište, dizajn i arhitektura. Koristi različite medije, uključujući skulpturu, instalaciju, performans, printani materijal i slikarstvo. U posljednje vrijeme naglasak u radu je na odnosu sa izgrađenim okolišem; njegovo korištenje, pristupačnost, planiranje i dizajn te propitkivanje učinka koji proizvodi na one koji ga nastanjuju.


Haustor-galerija LiberSPACE experimentalna je platforma koja želi potaknuti promišljanje ekologije umjetnosti, ekonomije umjetničkog rada, legislative prostora, pozicije umjetnika i produkcijskih trendova unutar suvremenog birokratskog aparata za proizvodnju umjetnosti i kulture. Projekt je iniciran i ostvaruje se kao suradnja plesnog studija Liberdance i likovne umjetnice Tonke Maleković/Slobodne veze.