Preskočite na glavni sadržaj

VAFI 4 – natječaj

VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin nezavisan je filmski festival koji promiče kulturno stvaralaštvo djece i mladih, a specijaliziran je za animirane filmove koje su izradila djeca ili mladi do 18 godina. VAFI 4 održava se u Varaždinu, od 25. do 28. travnja 2013., a prijave za sudjelovanje primaju se do 25. siječnja 2013.
vrijeme: 25.04.2013.
prijava: 25.01.2013
url: http://www.vafi.hr
Pravo sudjelovanja na Festivalu imaju animirani filmovi dovršeni poslije 1. siječnja 2011. godine, ako nisu bili prijavljeni na VAFI 3.

VAFI je po dobi autora podijeljen u tri natjecateljske kategorije:
- MINI (djeca do 10 godina starosti);
- MIDI (djeca od 11 do 14 godina starosti);
- MAXI (mladi od 15 do 18 godina starosti).

Ukoliko su na filmu surađivala djeca koja spadaju u različite kategorije Festivala – film se raspoređuje u kategoriju kojoj po godinama pripada najstariji sudionik u filmu.

Prisustvovanje na Festivalu se ne naplaćuje. Da bi vaša prijava bila valjana trebate:
- popuniti Prijavnicu i poslati ju zajedno s dvije fotografije iz filma (300 dpi) na e-mail vafi@vafi.hr;
- potpisanu i ispunjenu Prijavnicu zajedno s filmom/filmovimaa poslati poštom na adresu Festivala;
- filmovi koji ne stignu na adresu Festivala najkasnije do 1. veljače 2013. godine, bez obzira na datum slanja, neće se uzeti u obzir za VAFI 4.

Filmovi se šalju isključivo u DVD - PAL formatu, sve regije. Broj prijavljenih filmova ni trajanje pojedinačnog filma nije ograničeno. Svaki film mora biti na zasebnom DVD-u na kojem je naveden točan naslov filma. Za svaki film potrebno je u potpunosti ispuniti zasebnu prijavnicu. Ako se u filmu koristi govor koji nije engleski – potrebno je film opremiti engleskim titlovima kao sastavni dio filma.

Filmske kopije se ne vraćaju. DVD kopije filmova bit će sačuvane u arhivi Festivala. Troškove i rizik slanja filmova snosi pošiljatelj te time oslobađa svake odgovornosti organizatora Festivala. Adresa Festivala je:
VANIMA (za VAFI 4), P. P. 5,
42000 Varaždin
Hrvatska.
na pošiljci mora biti naznačeno: 'nema komercijalnu vrijednost, samo u kulturne svrhe'

Izbor filmova za natjecanje učinit će Selekcijska komisija. U službenoj konkurenciji ne može biti više od 5 filmova po klubu/školi/radionici/ individualnom radu, uključujući sve kategorije festivala. Organizatori festivala će najkasnije do 5. ožujka. 2012. putem e-maila obavijestiti autore o ulasku u službenu konkurenciju Festivala.

Službeni festivalski žiri ima tri člana – dva internacionalna i jednog iz Hrvatske. Žiri će dodjeljivati pet nagrada po kategoriji – jednu prvu i četiri ravnopravne druge nagrade.

Organizatori će nakon selekcije filmova, a najkasnije do 1. ožujka 2013., kontaktirati odgovorne osobe navedene u Prijavnici filma izabranog za natjecanje i dogovoriti mogućnost besplatnog boravka na Festivalu. Maloljetni gosti Festivala, moraju biti u pratnji odrasle osobe. Jedna odrasla osoba po klubu/školi/radionici/individualnom radu bit će smještena u hotel o trošku organizatora. Troje djece po klubu/školi/radionici/ individualnom radu bit će smješteno u privatne domove varaždinskih obitelji. Organizator ne snosi putne troškove sudionika.