izložba

Izložba Roberte Vilić u Galeriji Događanja


vrijeme: 21.10.2011. - 12.11.2011.19,00
mjesto: Zagreb; Kulturni centar Peščenica, Galerija Događanja, Ivanićgradska 41a

U Galeriji Događanja, u Kulturnom centru Peščenica, u petak, 21. listopada, u 19 sati, otvara se izložba akademske slikarice Roberte Vilić. Izložbu je moguće razgledati do 12. studenoga.

Slikarica Roberta Vilić radi u tehnici enkaustike na platnu. Ono čime se u svojim slikama bavi jest istraživanje i propitivanje biti materije i materijala, njihovih strukturalnih vrijednosti kao i analizom i obradom ploha, površina i prostora.

U njenom slikarstvu prevladavaju monokromne plohe bijele ili crne boje, iako iz svakog rada izvire djelić tople crveno-smeđe ili žute. Slikajući  Roberta se služi tehnikama grebanja, urezivanja i ljuštenja bojanih slojeva, metodama koje korespondiraju s poetikom enformela, najradikalnijeg stupnja apstraktnog ekspresionizma. Baš zbog takvog načina obrade, slike odaju snažan senzibilitet autorice za grafičke medije.


Roberta Vilić diplomirala je 1998. g. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera  Članica je HDLU-a i HZSU-a. Sudjelovala na brojnim izložbama u zemlji i svijetu te je više puta nagrađivana za svoj umjetnički rad.

(M.K., 20.10.2011)