Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni akrobatski treninzi na svili

U Centru za kulturu i informacije Maksimir održavat će se akrobatski treninzi na svili pod vodstvom Nikoline Komljenović. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 15.11.2012.
mjesto: Zagreb, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18
url: http://www.facebook.com/akrobacije.svila

Svila je zračna cirkuska disciplina koja svoje mjesto sve češće nalazi u suvremenom kazalištu ali i kao zanimljiva i kreativna aktivnost vježbanja cijelog tijela. Ona je spoj gimnastike i plesa, poboljšava motoričke sposobnosti i rješava straha od visine. Izvodi se na dvije okomite trake materijala koje drže tijelo u zraku i omogučuju mu da sa sigurnošću izvodi širok spektar različitih figura i  slobodnih padova. Na taj način istražujete vlastite mogućnosti.

Otvoreni akrobatski treninzi na svili sastoji se od 3 dijela. Prvi dio se bavi osnovama tjelesnog pokreta, zagrijavanjem tijela i osnovama motorike potrebnim za ovladavanje zračnom akrobacijom. Drugi se dio odvija u zraku, na tkanini, kada se uči vještina  i razvija vlastiti umjetnički izraz. Treći, i jednako bitan dio , je priprema tijela za nastavak treninga, tj istezanje.

Vrijeme održavanja : Ponedjeljkom 19-21h i četvrtkom 21-23h tijekom cijele godine
Mjesto održavanja : Zagreb, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

O voditeljici:
Nikolina Komljenović rođena je 1981. godine u Zagrebu. Apsolventica je povijesti umjetnosti i komparativne književnosti, članica pomlatka Studija za suvremeni ples, međunarodne umjetničke platforme 'Bacači sjenki', Kazališta Aruša, međunarodne organizacije 'Red Noses International' sa sjedištem u Beču.

Zračnim akrobacijama bavi se od 2002. godine, a podučava od 2008. u Zagrebu, Koprivnici, o. Cresu, o. Krku, Rijeci, Splitu, o. Braču, Varaždinu, Mađarskoj i drugim mjestima.

Kao plesačica suvremeog plesa te akrobatkinja na svili sudjelovala je mnogim predstavama u Hrvatskoj i inozemstvu – 'San Ivanjske noći' Williama Shakespearea, Dramsko kazalište Gavella, režija: Aleksandar Popovski; 'El Harrag', koreografija: Rayddinne Bouhadja i Nikolina Komljenović Annaba, Alžiru; 'Glazba (Practicable)' i 'Experience#1' Eks-scena, koreografkinja: Isabelle Schad; 'Medeja' Kazalište &TD režija: Marina Petković Liker, koreografija: Silvija Marchig; 'Šeherezada' Studio za suvremeni ples i Kazalište Trešnja, režija i koreografija: Ksenija Zec, dramaturgija: Saša Božić; 'Zajedno ili u ovom trenutku' koreografija:Ana Kreitmeyer; 'Ako zaigram neku novu igru' koreografija na svili: Nikolina Komljenović i druge.

Informacije i prijave: http://www.facebook.com/akrobacije.svila