Preskočite na glavni sadržaj

Deseta obljetnica Amaterskog kazališta POU Samobor

Premijera predstave 'Prizori iz stvarnog života' u režiji Roberta Raponje i proslava desete obljetnice Amaterskog kazališta POU Samobor održat će se u subotu, 17. studenog, u 20 sati, u kino dvorani Hrvatskog doma u Samoboru.
vrijeme: 17.11.2012. 20 h
mjesto: Samobor; Kino dvorana Hrvatskog doma Samobor
url: http://evento2011.com

'Riječ je o našem autorskom projektu inspiriranom tekstovima portugalskog umjetnika i dramaturga Teixeire Moite koje je s engleskog preveo naš preminuli voditelj i osnivač kazališta gosp. Miroslav Burić. Ideju o kojoj nam je govorio i na žalost nije stigao ostvariti, pokušali smo oživjeti uz pomoć poznatog kazališnog redatelja prof. Roberta Raponje. Suradnja s njim unijela je neke novosti u način na koji smo dosada radili pa je i sama predstava drugačija od dosadašnjih koje je naša publika navikla gledati. Stvarajući 'Prizore iz stvarnog života' zajednički smo maštali i kreirali scene, pokrete, zvukove, tekstove što nam je bio poseban izazov. Predstava progovara o društvenim problemima današnjice, pitanjima međuljudskih odnosa, nasilja, mehanizaciji ljudskog života koji gubi svoj smisao. Riječ je i o svakodnevici na koju smo navikli, o stvarima koje smo naučili rutinski obavljati, a utopljeni u vlastitoj rutini zaboravljamo na sve ono što nam je nekada značilo.

2002. započeli smo svoju priču na kazališnim daskama. Iza nas je deset predstava igranih na smotrama i festivalima amaterskih kazališta u Hrvatskoj, a za neke od njih dobili smo priznanja i nagrade. Volimo se družiti i zajedno stvarati predstave, a najveća nam je nagrada Vaš pljesak. Uz glumce koji su tu od osnutka kazališta ove smo sezone primili i nekoliko novih članova od kojih je nekima ovo i prvi susret s pozornicom. Iako smo se prošle godine prerano oprostili od našeg strike Burića njegov san o kazalištu nastojimo ostvariti, očuvati i nastaviti s radom. 

U pripremi je i izložba o radu kazališta u proteklih deset godina kao i objavljivanje knjige tekstova, drama i našem kazalištu.' Amatersko kazalište POU Samobor