Preskočite na glavni sadržaj

Sonar poziva mlade glazbene autore i bendove

Hrvatsko društvo skladatelja i Net.hr pokrenuli su projekt Sonar koji kreće na Hot.hr-u. Sonar je namijenjen mladim autorima i bendovima čiji članovi imaju do 25 godina, a koji kroz njega imaju priliku ozbiljnije ući u glazbeni svijet i predstaviti se široj publici. Pozivaju se zainteresirani da se prijave za izbor pet najboljih skladbi.
url: http://www.hds.hr
U projektu Sonar mladi autori i bendovi dostavljaju snimku svoje pjesme, fotografiju te nekoliko rečenica o sebi i svom bendu. Sve pristigle snimke preslušava stručni žiri koji čine hrvatski renomirani autori i producenti zaslužni za uspjehe mnogih glazbenika. U prvom krugu rada Sonara stručni žiri u sastavu Ante Pecotić, Nikša Bratoš i Miro Buljan birat će pet najboljih skladbi koje će nakon njihova suda morati proći i sud slušatelja koji biraju najbolju pjesmu.

Sonar otkriva nove mlade glazbene nada i pruža im priliku ulaska u velike glazbene vode. Tijekom svakog kruga natjecanja, punih 20 dana glazba najboljih će se vrtjeti na hot.hr-u. Najbolje snimke stručni žiri Hrvatskog društva skladatelja preporučit će domaćim diskografskim kućama koje mladima mogu pružiti priliku objave pravog nosač zvuka.

Na hot.hr-u upravo je predstavljen bend Nosači zvuka i stvar Funky ljubavna – Bježiš od nas koju autorski potpisuje član benda mladi Cvitko Galić.

Više