Preskočite na glavni sadržaj

Dena DeRose gostuje u Zadru povodom Dana grada

Dena DeRose gostuje u Zadru povodom Dana grada
U subotu, 24. studenog, u Velikoj dvorani HNK u Zadru, s početkom u 20 sati, gostuje Dena DeRose Trio u kojem sviraju - Wolfram Derschmidt, bas gitara, Mario Gonzi bubnjevi i Dena DeRose, vokal i klavir.
 
vrijeme: 24.11.2012. u 20 sati
mjesto: Zadar, HNK, Široka ulica 8
url: http://www.hnk-zadar.hr
Trio nosi njezino ime jer je Dena DeRose jedna od najvećih imena američke jazz scene i to kao pjevačica, pijanistica, ali i kao profesorica.

Naime, Dena DeRose svoje znanje već neko vrijeme ne dijeli samo američkim studentima Manhattan School of Music i Long Island University, već i europskim mladim budućim jazz glazbenicima i to kao pročelnica Odsjeka za jazz pjevanje na Jazz akademiji u Grazu.

Njezin boravak u Europi bio je poticaj za stvaranje europskog trija koji je čest i dobrodošao gost svih europskih centara. Tako je prije Zadra samo u listopadu i studenom Dena DeRose Trio gostovao u Ravenni, Bologni, Copenhagenu, Antwerpenu, Madridu, Valladolidu i Barceloni.

Američka i europska kritika izuzetno je blagonaklona prema Deni DeRose. Nazivaju je jednom od najvještijih jazz glazbenica upravo zato što je podjednako zrela kao vokalistica i pijanistica te je opisuju kao najkreativniju jazz glazbenicu još od doba izuzetne Shirley Horn.

Deni DeRose su njezine izuzetne interpretacije donijele gostovanja i u legendarnim američkim jazz klubovima kao što su Blue Note i Smoke and the Jazz Standard u New Yorku, The Jazz Showcase u Chicagu, ali i na festivalima diljem svijeta – na čuvenom Monterey Jazz festivalu,  Jazz Baltica festivalu, The Hague Jazz itd.