predstavljanje

Novi Ištvančićev film u selekciji razvojnog fonda festivala u Montpellieru


vrijeme: 27.10.2011. - 28.10.2011.
mjesto: Francuska; Montpellier

Projekt dugometražnog igranog filma 'Most na kraju svijeta' redatelja Branka Ištvančića i producentice Irene Škorić, koji je odobren za sufinanciranje na natječaju HAVC-a u 2010. godini i koji će se realizirati iduće godine u produkciji Artizana filma iz Zagreba, uvršten je u selekciju razvojnog fonda u okviru ovogodišnjeg Cinemed festivala mediteranskog filma u Montpellieru u Francuskoj kao jedini predstavnik iz Hrvatske.

Ovaj hrvatski triler uvršten je u selekciju od 20 od ukupno 70 prijavljenih projekata iz različitih zemalja Mediterana čiji će redatelji i producenti 27. i 28. listopada prezentirati svoje projekte pred ovogodišnjim žirijem koji je sastavljen od uglednih filmskih profesionalaca i koji će odlučiti o pobjedničkim projektima kojima će se dodijeliti više financijskih i sponzorskih nagrada.

Osnovan 1991. godine, ovaj razvojni fond u okviru Cinemed festivala mediteranskog filma u Montpellieru svake godine dodjeljuje financijske pomoći projektima igranog filma koji su u razvojnoj fazi, uz potporu francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC), francuskog Ministarstva vanjskih poslova, Međunarodne organizacije Frankofonija, Regije Languedoc-Roussillon, Udruženja Beaumarchais, Kodak i usluga filmskog laboratorija Eclair.

Hrvatski filmovi na 33. festivalu mediteranskog filma u Montpellieru

(R.P.B., 12.10.2011)