radionica, kolonija, koncert

U Osijeku Jazz na kotačima


vrijeme: 14.10.2011. od 17 sati
mjesto: Osijek

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek, Udruga Atom iz Rijeke i Hrvatska glazbena unija (HGU) - Podružnica Rijeka, organiziraju u četvrtak, 13. listopada, zanimljivo događanje pod nazivom “Jazz na kotačima”. 

Manifestacija će imati dva dijela.

U 17 sati počet će dvojezični, englesko-hrvatski edukacijski program, koji kroz interaktivnu jazz radionicu promovira jazz glazbu učenicima, studentima, nastavnicima i svima koji su zainteresirani za ovu vrstu glazbe.

Glazbenici će govoriti o jazz glazbi i demonstrirati sviranje jazza, svaki na svom instrumentu. Ujedno će svima prisutnima biti omogućeno aktivno (sviranjem) uključiti se u zajedničko muziciranje. Na ovoj jazz radionici sudjeluju glazbenici: Lela Kaplowitz (vokal i ručne perkusije; voditeljica), Joe Kaplowitz (klavir, SAD; voditelj), Roni Ben Hur (gitara, SAD), te Nilson Matta (kontrabas, SAD). Radionica je besplatna i otvorenoga je tipa.

U 19.30 sati ovaj jazz kvartet u dvorani Glazbene škole održat će koncert za sudionike radionice i sve ostale koji vole i žele slušati jazz glazbu. Ulazak na koncert je besplatan.

Organizatori pozivaju sve da se odazovu ovom zanimljivom glazbenom događaju u što većem broju i upoznaju se s jazz glazbom. (Izvor: Glas Slavonije

(D.H.F., 12.10.2011)