Preskočite na glavni sadržaj

Gosti Disku(r)sije: Liljana Dirjan i Predrag Lucić

Na jesenskoj Disku(r)siji predstavit će se nova gošća rezidencijalnog programa Udruge KURS -  makedonska književnica Liljana Dirjan. U programu ove pjesničke večeri, koja će se održati u srijedu, 14. studenoga, u 19 sati, u splitskoj kavani Le Monde, sudjelovat će i književnik i novinar Predrag Lucić. Moderatorica je Katja Grcić.
 
vrijeme: 14.11.2012. u 19 sati
mjesto: Split, Kavana Le Monde, Plinarska 6
url: http://www.kurs.hr
gošća / Liljana Dirjan: književnica i urednica / Skopje, 1953.
-  jedno od najznačajnijih imena suvremene makedonske poezije. Autorica 6 knjiga poezije i lirske proze. Dobitinca najviše makedonske nagrade za poeziju „Braća Miladinovi“. Jedna od osnivača Nezavisnih pisaca Makedonije. Od 2002. urednica „Sarajevskih sveski“, utjecajnog časopisa koji već više od desetljeća radi na promicanju suradnje, dijaloga i interkulturalne razmjene u regiji.
 
gost / Predrag Lucić: književnik i novinar / Split, 1964.
-  jedan od osnivača „Feral Tribuna“ i urednik istoimene biblioteke. Autor 6 knjiga (satirične) poezije, te niza pjesničkih, proznih i dramskih tekstova objavljenih u brojnim književnim časopisima u regiji. Od 2007. nastupa s Borisom Dežulovićem u pjesničkom kabareu „Melodije Bljeska i Oluje“. Član je HDP-a i Hrvatskog centra P.E.N.-a.