Preskočite na glavni sadržaj

Kaliber35 – poziv na festival kratkog filma

Kaliber35, međunarodni festival kratkog filma u Münchenu, održava se do 20. do 26. lipnja 2013. Prijave za sudjelovanje primaju se do 31. siječnja 2013.
vrijeme: 20.06.2013.
prijava: 31.01.2013
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.kawasaki3p.com/
Cilj Festivala je pružiti uvid u nove trendove, tehnike i vizije koji se zbivaju na međunarodnoj sceni kratkog filma. Sudjelovati mogu filmaši iz čitavog svijeta, koji se prijavljuju u 5 kategorija, nazvanih prema pet okusa: slatko, kiselo, gorko, slano i umami.

Primaju se filmovi koji nisu na njemačkom jeziku, svih žanrova (igrani, animacija, dokumentarni, eksperimentalni itd.). Svi filmovi koji nisu na engleskom jeziku, moraju imati engleske titlove. Prijavljeni filmovi ne smiju biti prethodno prikazani u Bavarskoj na festivalima, u kazalištu, na televiziji ili na Internetu. Maksimalno trajanje filma je 15 minuta.

Prilikom prijave potrebno se prethodno registrirati na Reelport.com, nakon čega slijedi popunjavanje prijavnice i postavljanje video dokumenta. Također, može se poslati i kopija filma na DVD-u na adresu navedenu na Reelport.com (kopije se ne šalju izravno na adresu Festivala).

Uz međunarodno natjecanje, Festival organizira i program pod nazivom Kurz&Knapp (Kratko&tijesno). Sudionici festivala ujedno prihvaćaju izazov napisati, snimiti i montirati kratki film u samo 35 minuta.