Preskočite na glavni sadržaj

Beppu Project – poziv na rezidenciju

U japanskom gradu Beppu, otok Kyushu, organizira se rezidencijalni program za vizualne i glazbene umjetnike. Rok prijave istječe 23. studenog 2012.
vrijeme: 21.01.2013.
prijava: 23.11.2012
mjesto: EU
url: http://www.mala-scena.hr/
Umjetnicima se osiguravaju stimulativni uvjeti za umjetničko stvaranje, a cilj je programa da sudionici produciraju novo umjetničko djelo ili održe radionicu / razgovor sa stanovnicima Beppua. Tema rezidencijalnog programa je Hod kroz Beppu, a donosi se na karakteristike grada:

Hod – voda, tijek, moćna energija koja dolazi odasvud odozdo snažno je prisutna u gradu Beppuu, poznatom po svojim termalnim izvorima.

Kroz – slijedeći ideju vode koja se širi, strujanje koje donosi uljez širi se i dotiče mnoge ljude (u skladu s idejom da je umjetnost dostupna svima).

Beppu – grad je središte Beppu projekta koji obuhvaća sociološke, ekonomske, povijesne i arhitektonske aspekte grada.

Za umjetnike se organizira turistički obilazak kako bi mogli doživjeti grad i stvoriti vlastite dojmove. Zatim će zamisliti poetski i umjetnički hod kroz grad prema vlastitim impresijama i s novim pogledom. Za rezidenciju je vrlo važna ideja stvaranja poetskog i umjetničkog hoda.

Program se održava u minimalnom trajanju od 31 dana, od 21. siječnja do 24. ožujka 2013. godine. Selekcija projekata vrši se krajem studenog.

Organizatori sudionicima osiguravaju podršku u iznosu od 300,000 japanskih jena (iznos je isti neovisno da li se za jedan projekt prijavi jedna ili više osoba), budžet za produkciju rada (u dogovoru s umjetnikom, maksimalno 700,000 jena), radni prostor, izložbeni ili koncertni prostor, 3,000 jena dnevno, troškove povratne karte, smještaja.

Uvjeti za sudjelovanje:
- sudionici moraju stanovati izvan Japana;
- mogućnost komunikacije na engleskom ili japanskom jeziku;
- mogućnost boravka u Japanu tijekom čitavog rezidencijalnog programa;
- potrebno je pokazati dokaze prethodnog rada te umjetničke karijere.

Registracija se vrši online da bi se dobio aplikacijski broj potreban za daljnju prijavu, koja se šalje na mail airproject@beppuproject.com (u predmetu maila navesti aplikacijski broj), a priloge poslati kao GeTT. Prilozi:
- informacije o prethodnom radu;
- prijedlog projekta za rezidencijalni program, uz naznačeni medij ili objašnjenje radionice (maksimalno 1 str.);
- očekivanja od rezidencijalnog programa.

Više