Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za izlaganje na NUS-u 2013.

NUS, međunarodni festival suvremene umjetnosti, poziva umjetnike da se do 30. studenog 2012. prijave za sudjelovanje. Program NUS-a 2013 obuhvaća grupnu izložbu, projekcije, javne tribine, predavanja, 8-dnevnu alternativnu knjižnicu, performanse, akcije i intervencije u javnom prostoru, a odvijati će se od 11. do 18. siječnja 2013., u prostoru Multimedijalnog kulturnog centra (MKC) Split, te na ulicama grada. 
vrijeme: 11.01.2013.
prijava: 30.11.2012
mjesto: Split; Multimedijalni kulturni centar (MKC) Split
url: http://www.nus.hr
Tema NUS-a 2013 je ‘Tabu’ pa će u skladu s temom čitavo događanje biti fokusirano na propitkivanje društvenih tabua, objektivnih problema današnjice i pokušaja pronalaženja njihovih rješenja, a sve to uz kreativan i svjež pristup svojstven upravo umjetnicima.

Iz rječnika stranih riječi B. Klaića: tabu, tabua, mn  tabui polin. (iz maorskog jezika) 1.kod primitivnih naroda – zabrana koja se stavlja na neki predmet, rad, riječ i sl; narušavanje te zabrane povlači tobože za sobom tešku bolest, smrt; 2.prenes. zabranjeni predmeti, pitanja, mišljenja i sl; nešto posvećeno, sveto, što se nesmije dirati, nepovredivo; velika i nedokučiva, nepristupačna tajna; tabuirati, -buiram - proglasiti nešto za tabu, učiniti nepristupačnim, pretvoriti u tabu; isto i tabuizirati, -iziram.

Uvjeti prijave:
- natječaj je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti;
- svaka osoba može prijaviti maksimalno 3 rada;
- prijaviti se mogu radovi u svim tehnikama uključujući i izvedbene umjetnosti;
- radove će selektirati umjetnički savjet NUS-a na temelju kvalitete, originalnosti i usklađenosti rada s temom;
- umjetnici su u potpunosti odgovorni za trošak i transport vlastitih radova.

Uz izlaganje sudionika do 35 godina, organizirati će se i popratni segment događanja koji nije limitiran dobnom granicom autora.

Popunjena prijavnica (s fotografijom rada u digitalnom obliku) mora biti poslana na e-mail adresu neafirmiranaumjetnickascena@gmail.com ili dostavljena na adresu:
Put sv. Ižidora 71/c
21000 Split

Selekcija prijavljenih radova biti će provedena prema kriteriju originalnosti, kvaliteti izvedbe i povezanosti rada s temom izložbe. O rezultatima selekcije prijavljeni autori bit će obaviješteni putem e-maila, a rezultati će biti objavljeni i online 2. prosinca 2012. godine.

Za dodatne informacije obratiti se na:
Kristina Trifunović, Odnosi s izlagačima, kristinatrifunovich@gmail.com, mob: 098/ 182 58 95
Nina Jurić, Direktorica festivala, juricnina@gmail.com, mob: 095/ 541 10 10

Prijavnica

Prijavnice za sudjelovanje u potprogramu pisanih umjetnosti