Preskočite na glavni sadržaj

Zlatko Aurelio Kokeza debitira u 'Spli'skom akvarelu' Opere HNK Split

U izvedbi Tijardovićeve operete 'Spli'ski akvarel', koja je na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak, 26. listopada, u ulozi Tome Sale debitirat će solist splitske Opere, bariton Zlatko Aurelio Kokeza. Predstava počinje u 20 sati.
vrijeme: 26.10.2012. 20 h
mjesto: EU, Turkey
url: http://darkofritz.net/

Rođen u Splitu u obitelji glazbenika, početno glazbeno obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi Josip Hatze u rodnom gradu kao violončelist. Nakon završenog studija stranih jezika opredjeljuje se za poziv opernog pjevača i postaje član Opere HNK u Splitu. Pjevanje usavršava kod opernog pedagoga Zlatka Šira u Zagrebu, te na Visokoj glazbenoj školi i u Opernom Studiju Olivere Miljaković u Beču, a istodobno u splitskoj Operi ostvaruje niz uloga baritonskog opernog repertoara. Nastupao je i u Italiji, Austriji, Singapuru i Japanu (Izumi-Hall-Osaka).

Zanimljivo je da je uloga Tome Sale, koju će u petak po prvi put tumačiti Zlatko Aurelio Kokeza, jedna od brojnih uloga po kojoj splitska kazališna publika pamti njegovog oca, prvaka Opere HNK Split pokojnog Albina Kokezu, pjevača koji je ostavio dubok trag u povijesti splitske Opere.

Najnovije izdanje operete 'Spli'ski akvarel' Ive Tijardovića, zasigurno najpopularnijeg kazališnog komada posvećenog Splitu, premijerno je postavljeno u HNK Split u studenom 2008. u režiji Krešimira Dolenčića. Predstojećom izvedbom ravnat će maestro Domeniko Briški, a osim baritona Zlatka Aurelija Kokeze u glavnim će se ulogama pojaviti glumica Tajana Jovanović kao Tomina žena Jovana, sopranistica Valentina Fijačko u ulozi njihove kćeri Marice, tenor Vladimir Garić kao izabranik Maričina srca Tonči, dok će Perinu i Lešandra tumačiti Jelena Posavec Tušek i Goran Marković. U ostalim ulogama pojavit će se Tonči Banov, Ivan Jakus, Mirko Kraljev, Joško Ševo, Ratko Glavina, te brojni ostali solisti, Zbor, Orkestar i Balet HNK Split.