najave

6. srednjovjekovni dani na Medvednici


vrijeme: 24.09.2011. - 25.09.2011.
mjesto: Medvedgrad

Kulturno turistička manifestacija 'Srednjovjekovni dani na Medvednici', kojom se oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka, održat će se tijekom subote i nedjelje, 24. i 25. rujna, na Medvedgradu, najavljeno je iz Javne ustanove 'Park prirode Medvednica'.

Ravnateljica Nives Farkaš-Topolnik ističe kako će posjetitelji i ove godine moći uživati u viteškom turniru, okušati se u viteškim disciplinama, iskovati novčić, kušati jela i pića spravljena po srednjovjekovnim receptima, slušati srednjovjekovnu glazbu i drugo.

Na viteškom turniru će nastupiti Družba vitezova zlatnog kaleža, Viteška udruga Beli volk, Tahyevi puškari, Dubovački streličari - Karlovac, Udruga Aureus Unicornis, Red vitezova Ružice grada - Orahovica, a posjetitelji će svoje viteške vještine moći provjeriti i kroz više radionica.

Za sve posjetitelje bit će organiziran besplatni prijevoz minibusom koji će kretati svakih pola sata sa parkirališta uz Šestinsku crkvu, a sve u dobroj kondiciji poziva se da dođu pješice (Šestinska crkva – Medvedgrad 45 minuta).

'Dođite i uvjerite se da Vam povijest nikad nije bila zabavnija!', poručuje ravnateljica Javne ustanove 'Park prirode Medvednica' Nives Farkaš-Topolnik.

Javna ustanova 'Park prirode Medvednica' svake godine zadnji vikend u rujnu organizira kulturno turističku manifestaciju 'Srednjovjekovni dani na Medvednici', a ove godine po šesti put uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice grada Zagreba.

Ta će javna ustanova u subotu, 24. rujna, prije početka 6. srednjovjekovnih dana na Medvednici, na Medvedgradu obilježiti i 30 godina Parka te tom prigodom i promovirati film 'Park prirode Medvednica - očima promatrača' Tomislava Rataja.  (Hina, PP Medvednica)

Program manifestacije

(R.P.B., 22.09.2011)