Preskočite na glavni sadržaj

Erasmus Student Network

Vijeće nacionalnih predstavnika najveće studentske udruge u Europi - Erasmus Student Network, održava se u Zagrebu od 4. do 8. listopada 2012. Zagreb će ugostiti 50-tak predstavnika iz 36 europskih zemalja, članove najveće studentske udruge u Europi – Erasmus Student Networka, povodom Vijeća nacionalnih predstavnika.
vrijeme: 04.10.2012.
mjesto: Notthingham, UK
url: http://blastoff-festival.co.uk/
Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) članica je najveće studentske organizacije u Europi (Erasmus Student Network) koja potiče mobilnost i međunarodnu suradnju od 1989. godine, a koja nam je nakon uspješnih rezultata iz prošle akademske godine ukazala povjerenje i prepustila organizaciju međunarodne konferencije, Vijeća nacionalnih predstavnika (Council of National Representatives).

Vijeće nacionalnih predstavnika središnje je događanje i osnovno strateško tijelo ESN organizacije na europskoj razini, koja okuplja 397 ESN sekcija iz 36 zemalja te okuplja oko 9000 aktivnih članova koji rade s oko 300000 novih studenata svake godine.

Uz formalni program konferencije usredotočen na razvoj mobilnosti i europske studentske mreže, gosti će imati priliku upoznati Zagreb i Hrvatsku te naše brojne kulturne, turističke i gospodarske mogućnosti. Jedan od naših ciljeva je, između ostalog, pozicionirati Zagreb kao središnju destinaciju jugoistočne Europe za studentsku razmjenu.

Rad ESN-a u Europi odvija se uz potporu Europske komisije, a ESN Zagreb radi s punom pravnom, financijskom i moralnom potporom Sveučilišta u Zagrebu i Agencije za mobilnost i programe Europske Unije.

U četvrtak 4. listopada će na otvorenju konferencije u palači Dverce prisustvovati djelatnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije i ravnateljica Tina Šarić, predstavnici Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa te Helena Miladić, predstavnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.