Preskočite na glavni sadržaj

Suvremeni cirkus – poziv na rezidenciju

La Central del Circ i Antic Teatre iz Španjolske pozivaju umjetnike iz područja suvremenog cirkusa da se prijave na rezidencijalni program. Rok prijave je 1. listopad.
prijava: 01.10.2012
mjesto: Croatia
url: http://www.lacentraldelcirc.cat
La Central del Circ i Antic Teatre osiguravaju korištenje njihovih instalacija te pružaju financijsku podršku za stvaranje rezidencijalnog programa i koprodukcijske predstave. La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona djeluje kao platforma za umjetnost cirkusa, s ciljem podržavanja umjetničkih projekata kroz različite faze stvaranja, upravljanja, produkcije i distribucije, promocije razvoja novih umjetničkih trendova i generiranja sinergije s drugim umjetničkim formama. Antic Teatre jedno je od referentnih mjesta za nezavisno kazalište danas, centar za multidisciplinarnu umjetnost posvećen istraživanju, inovaciji i razvoju novog izvedbenog jezika.

Poziv na rezidenciju namijenjen je cirkuskom stvaralaštvu koje se bazira na istraživanju i razvijanju novog multidisciplinarnog jezika, s ciljem pružanja podrške i davanja mogućnosti inovativnim stvarateljima čiji projekti podižu standard i odmiču se od uobičajenih metodologija, tehnika i izvora. Obzirom da istraživački projekti traže vrijeme, organizatori predviđaju kreativni proces koji može trajati više od godine dana, ovisno o projektu i njegovom razvoju. Program počinje u studenom 2012., a može se razvijati sve do kraja 2013.

Na kraju rezidencije dogovara se način prezentacije rada javnosti, no obzirom da je naglasak na istraživačkom aspektu, prihvaća se mogućnost da proces ne rezultira gotovom predstavom.

Prijedlozi projekta moraju biti usklađeni s tehničkim uvjetima predviđenih prostora, tj. moraju biti mali i prilagodljivi za prostor Antic Teatrea gdje će se izvesti premijera. Tema i sadržaj projekta nisu zadani, no prednost imaju snažne ideje i koncepti povezani s trenutačnim društvenim i političkim pitanjima.

La Central del Circ osigurava sljedeće:
- prostor za stvaranje u trajanju od 6 tjedana i prema dogovorenom rasporedu;
- financijsku potporu u iznosu od 1,000 € (za dnevne troškove, prijevoz, smještaj);
- umjetničku podršku, te podršku za produkciju i distribuciju;
- odabrani projekt sudjeluje u predstavi koju La Central organizira 3 puta godišnje - En Ebullició.

Antic Teatre osigurava sljedeće:
- prostor za istraživanje, kreativni i umjetnički boravak u trajanju od 4 tjedna i prema dogovorenom rasporedu (broj tjedana može se prilagoditi, a jedan tjedan namijenjen je kao tehnička rezidencija za rad na oblikovanju svjetla);
- financijsku potporu u iznosu od 2,000 € za razvijanje umjetničke rezidencije i koprodukcije predstave;
- financijsku potporu u iznosu od 1,000 € za troškove dramaturgije.

Kriteriji za odabir projekta: originalnost i kvaliteta, suvremeni sadržaj, naglasak na umjetnosti cirkusa, spremnost za rad s dramaturgom, usklađenost s tehničkim uvjetima prostora.

Za sudjelovanje potrebno je poslati:
- popunjenu prijavnicu;
- dodatne elemente koji mogu olakšati izbor, kao npr. audiovizualni materijal.

Sve prijave šalju se u PDF formatu (maksimlano 10 str., 3 MB) na produccio@lacentraldelcirc.cat

Više