Preskočite na glavni sadržaj

Književnost u Močvari: "Treba li spaliti Novosti?"

U subotu, 29. ovoga mjeseca, u zagrebačkom klubu Močvara održat će se književni program s temom Treba li spaliti Novosti?. O tome će govoriti nekadašnji i sadašnji urednici Novosti, Rade Dragojević i Nikola Bajto zajedno sa beogradskim suradnicima Novosti i voditeljima tribine, Sašom Ilićem i Sašom Čirićem. Vrata Močvare otvaraju se u 20 sati, a tribina počinje u 20.30. Ulaz je slobodan.
 
vrijeme: 29.09.2012. u 20.30 sati
mjesto: Split, Croatia
url: http://splitculture.hr/
Urednici Močvarinog književnog programa, ekipa iz beogradskog Betona, nastavljaju i u novoj sezoni sa susretima najeksponiranijih domaćih i stranih pisaca, diskusijama na teme koje bitno obilježavaju suvremenu književnost, oživljavanjem multikulturnog književnog dijaloga te približavanjem suvremenih književnih trendova domaćoj publici.

Medijsku scenu u Hrvatskoj na kratko je uzburkao sukob na relaciji predsjednik Republike - predstavnik najjače manjinske stranke, iza kojeg se mogao nazrijeti napad vlasti na tjednik Novosti koji se bavio korupcijom neposrednog predsjednikovog okruženja. Ovaj sukob otvorio je pitanje funkcioniranja Novosti kao nezavisnog manjinskog glasila koje se financira iz državnog budžeta. Kakav je položaj Novosti kao dotiranog, a kritički nastrojenog tjednika koji promovira i beskompromisnu umjetničku kritiku, alternativnu kulturu i vrijednosti ljevičarske ideologije?