Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje GK 'Žar ptica' u Parizu

Zagrebačko Gradsko kazalište 'Žar ptica' je na poziv Hrvatske zajednice iz Francuske gostovalo u Parizu  te ondje prikazalo dvije svoje predstave;'Čudesni svijet brojeva' i 'Diva'.
vrijeme: 09.09.2012.
mjesto: Tomislavgrad (Bosnia and Herzegovina) & Zagreb (Croatia)
url: http://www.zar-ptica.hr/

Nakon mnogobrojnih nastupa na festivalima diljem svijeta i zapaženih gostovanja u Mongoliji, Egiptu, New Yorku, Bugarskoj, Austriji, glumci Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Natalija Đorđević i Drago Utješanović dočarali su veselu igru brojki djeci hrvatskih iseljenika i njihovim prijateljima iz Pariza.

Za sve njih i za redatelja Sunnija Suninskog ova izvedba je bila posebna, jer su po mnogima u najljepšem gradu svijeta, pred više od 200 razdragane djece proslavili jubilarnu 100-tu izvedbu predstave.

U večernjem terminu, za odraslu publiku, Marija Sekelez i Natalija Đorđević izvele su  predstavu 'Diva'  Marijane Nole, u režiji Želimira Mesarića.

Predstavom 'Diva', poznata dramska umjetnica Marija Sekelz proslavila je 35. godišnjicu svog umjetničkog rada. Mariju Sekelez i Nataliju Đorđević u ulozi 'Diva', pored brojnih gostovanja u Hrvatskoj, u veljači ove godine vidjela je i publika u New Yorku. Na zadnjem Festivalu glumca u Vinkovcima ravnopravno su podijelile Nagradu za najbolju žensku ulogu.