Preskočite na glavni sadržaj

Program 'Lice s plakata' u Muzeju ulične umjetnosti

U šest zagrebačkih četvrti od 6. do 9. rujna, okviru Muzeja ulične umjetnosti (MUU), održat će se zajednički program 'Lice s plakata' koji daje pozornost mladim umjetnicima i novim stilovima, koji su u medijskom prostoru zakinuti u odnosu na estradne zvijezde i starije umjetnike, izvijestila je danas Mreža centara za kulturu kvARTura.
vrijeme: 06.09.2012.
mjesto: Dubrovnik, Croatia
url: http://www.dubrovnik-festival.hr/
Suradničkim projektom Mreže i MUU želi se pronaći način kako približiti umjetnost široj javnosti, upozoriti na anonimnost hrvatskih umjetnika naspram raznih starleta i lažnih 'celebrityja'.
 
Također, nastoje ukazati na marginalizaciju mladih umjetnika koji na domaćem tržištu, gdje se još uvijek kupuju i promoviraju uglavnom stariji umjetnici, vrlo teško dobivaju podršku kulturnih institucija i pojedinaca, ističe se u najavi programa.

Izradom autoportreta na gradskim zidovima mladi će umjetnici reagirati na sveprisutnost reklamne industrije u svakodnevnom životu, koja po prisutnosti i vidljivosti uvelike nadmašuje umjetnička djela, te broj muzeja i galerija.

Program se provodi u suradnji s gradskim kulturnim centrima i mladim street umjetnicima, Marinom Mesar (Centar za kulturu i informacije Maksimir), ART2DI2 (Kulturni centar Peščenica), Stipanom Tadićem (Centar za kulturu Trešnjevka), Vanjom Trobić (Centar mladih Ribnjak), Mironom Milićem (Centar Susedgrad) i Remichem (Centar za kulturu i film 'August Cesarec').