Preskočite na glavni sadržaj

ImproVis najavljuje: Daniele Di Bonaventura & Habiba Jonić

ImproVis najavljuje: Daniele Di Bonaventura & Habiba Jonić
U četvrtak, 30. kolovoza, u viškoj utvrdi Baterija, održat će se koncert talijanskog bandeoniste i pijaniste Daniele Di Bonaventure i splitske jazz pjevačice Habibe Jonić. Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je besplatan!
 
vrijeme: 30.08.2012. u 22 sata
mjesto: Utvrda Baterija, Vis
url: http://www.tz-vis.hr/
Koncertom će se obilježiti lansiranje novog višegodišnjeg umjetničkog projekta, a snimka koncerta će ujedno postati prvo iz serije IMPROVIS live izdanja. Ideja projekta 'IMPROVIS live' je da u narednim godinama uspješno spoji hrvatske sa međunarodnim glazbenicima u rajskom mediteranskom ozračju atraktivnih viških lokacija.
 
ImproVis je prije svega mreža ljubitelja glazbe i Visa okupljenih s ciljem da podrže međunarodnu glazbenu suradnju i glazbenu produkciju na ovim prostorima. Sastavni dio projekta IMPROVIS je škola za improviziranu glazbu koja će se idućeg ljeta održati na Visu te uz sudjelovanje eminentnih pedagoga predstaviti novi pogled na neformalnu glazbenu edukaciju u opuštenom ambijentu Visa. U planu su i IMPROVIS meetings –susreti regionalnih organizatora jazz festivala kao dodatna potpora ideji poticanja suradnje na glazbenoj sceni.
 
Daniele Di Bonaventura osim što je pijanist i skladatelj, slovi za jednog od najboljih europskih svirača bandoneona – harmonike sa 130 tonova bez koje se danas gotovo ne može zamisliti argentinski tango. Kao autor i gost na albumima potpisuje preko 30 cd izdanja. Surađuje s proslavljenim imenima jazza poput Davida Liebmana, Paola Fresua, Enrica Rave, Omara Sose… Jednako tako sklada i klasičnu glazbu te surađuje sa simfonijskim orkestrima diljem Europe. Suradnja sa splitskom jazz pjevačicom Habibom Jonić na projektu IMPROVIS je druga Danieleova suradnja sa Hrvatskim jazz glazbenicima. Sa splitskim sastavom Black Coffee Daniele je 2009. za izdavačke kuće Caligola Records i Dancing Bear izdao album «S druge strane Jadrana». Njegov je glazbeni izričaj duboko vezan za Mediteran što potvrđuje naziv njegovog posljednjeg albuma «Mistico Mediteraneo».
 
Habiba Jonić poznata i kao MEANZ'DEAR, po mnogima najegzotičniji vokal ovog podneblja, svoju međunarodnu karijeru je po završetku glazbene akademije u Splitu i Grazu nastavila u Parizu gdje je s poznatim jazz pianistom Alain Jean - Mariem snimila svoj debitantski album 'A tribute to le petit opportune'. Dobitnica je prestižne nagrade francuskog festivala Marciac u kategoriji vocal jazz otkrića nakon čega je usljedilo gostovanje na koncertu Liz Mc Comb u pariškoj Olympiji. Trenutno živi u Splitu i posvećena je radu Plana 8 - udruge za promicanje suvremene glazbe i jazz kulture čiji je osnivač.