Preskočite na glavni sadržaj

Mirna Šišul izlaže u Malinskoj

U galeriji Sv. Nikole u Malinskoj na Krku, do 1. rujna, otvorena je izložba 'Crvene predstave', riječke umjetnice Mirne Šišul.
vrijeme: 18.08.2012.
mjesto: London; UK; London Print Studio
url: http://www.londonprintstudio.org.uk
Na gledanje radova Mirne Sišul moramo se maksimalno usredotočiti. U središnjem crvenom iščitavamo sjedinjujuće djelovanje žutog, plavog,crnog. Tek tu i tamo sve se miješa u narančasto,različitog intenziteta. Nema ovdje titranja i poniranja u dubinu . Ponegdje je lagano titranje proizvedeno brzim, kratkim potezima koji sugeriraju kišu, ili možda vjetar. Sve je vrlo sintetizirano i pojednostavljeno.  Granice boja su određene, no ne tako strogo. Vjerojatno ta prozirnost  prigušuje i omekšava granice. Zanimljivo je ono što Mirna uvodi u svijet umjetnosti.

Ona ni u kom slučaju ne stvara iluziju predmeta, već pokazuje njegovu realnost pa i konkretnost. Ne stvara novi realizam, već ima nešto što revalorizira, uvodi u svijet lijepoga.
Na njezinim radovima osjećamo razigranost, nevinost, iako sama kaže...'nije ovo igra, šala..'.Ti  njezini  jednostavni  postupci svakako remete relacije svakodnevnog pa ona uspostavlja simbole. Ta simbolika je zapravo – obična svakodnevnica- izvađena neprimjetno- i postaje predmet naše pažnje. Mirna Sišul pomno ispituje prirodu- poput dadaista, te nam donosi verbalnu i vizualnu radost. Milena Žic


Mirna Sišul rođena je 1977. godine u Rijeci. Završila školu  za  primijenjenu umjetnost  u Rijeci. Diplomirala na  Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama (Zavičajni muzej grada Rovinja, likovni fundus galerije Fonticus Grožnjan, Narodno sveučilište Trst...) Do sada je održala sedamnaest samostalnih izložbi. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i dizajnom. Članica je HDLU-a  Zagreba i HDLU-a Rijeka.