Preskočite na glavni sadržaj

Mala scena na Kijimuna Festi u Japanu

Kazalište Mala scena pozvana je s predstavom 'Baukač' na najpoznatiji azijski festival kazališta za mladu publiku Kijimuna Festa, koji se od 28. srpnja do 5. kolovoza o.g. održava po deveti puta na Okinawi, u Japanu. Publici će se s tri izvedbe predstaviti i 'Superheroj', predstava nastala u sklopu međunarodnog projekta Patchwork Family ASSITEJ international project. Unutar Kijimuna Festa ove se godine održava i 1. Međunarodni ASSITEJ susret, na kojem sudjeluju i hrvatski predstavnici.
vrijeme: 28.07.2012.
mjesto: Okinawa, Japan
url: http://www.kijimuna-festa.org/
Ove godine na Kijimuna Festi gostuje 56 kompanija sa svih 6 kontinenata, izvest će se 86 naslova, održat će se 5 seminara, 7 simpozija i 15 radionica, a sveukupno će biti izvedeno 240 izvedaba.

'Baukač' će biti izveden tri puta, 31. srpnja te 2. kolovoza. Ova predstava o strahu za djecu od 4 godine na više redatelja Ivice Šimića i dramaturga Ivora Martinića praizvedena je u ožujku 2008. godine, a od svoje je praizvedbe odigrana 90 puta. U predstavi igraju Ana Majhenić i Dražen Čuček, glazbu je skladao je Alen Kraljić, kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenografkinja Dinka Jeričević, pokret je osmislila Larisa Navojec, a producirala Vitomira Lončar. 
 
Od 2007. godine, kada je Mala scena prvi puta sudjelovala na Kijimuna Festi s predstavom 'Padobranci ili o umjetnosti padanja', predstavila se japanskoj publici i predstavama 'A tko si ti?' i 'Zagrljaj'.
 
Predstava 'Superheroj' koja je nastala u suradnji 7 zemalja i regija Azije i Europe, a koja je imala svoju svjetsku prizvedbu 26. srpnja u Nacionalnom kazalištu u Seulu, u Koreji, također će se predstaviti međunarodnoj publici na Kijimuna Festi i to 3., 4. i 5. kolovoza. 'Superheroja' režirao je Ivica Šimić, a producirala Vitomira Lončar. Nakon Kijimuna Feste 'Superheroj' odlazi na Tajvan kao dio programa festivala za djecu u Kaoshiungu gdje će se održati 2 izvedbe.
 
Unutar Kijimuna Festa ove se godine po prvi puta u povijesti ASSITEJ Internationala, svjetske mreže kazališta za mladu publiku u koju je učlanjeno 85 zemalja, održava 1. Međunarodni ASSITEJ susret u čijem radu sudjeluju predstavnici 30 zemalja. U sklopu susreta održava se i sastanak Izvršnog odbora ove najveće asocijacije kazališta za mladu publiku na svijetu.
Hrvatsku delegaciju čine Ivica Šimić, glavni tajnik svjetskog centra te Romano Bogdan, predsjednik Hrvatskog centra ASSITEJ. Unutar konferencije Vitomira Lončar održala je prezentaciju interkulturnog projekta 'Patchwork Family', priopćeno je iz Kazalšta Mala scena.

Putne troškove ovog gostovanja su financirali su Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.