Preskočite na glavni sadržaj

Kiparska kolonija Ernestinovo 2012.

U ernestinovačkom parku od 29. srpnja do 5. kolovoza održat će se 39. Kiparska kolonija Ernestinovo 2012., na kojoj će sudjelovati dvadesetak umjetnika, odnosno kipara i slikara, izvijestili su na konferenciji za novinare u Ernestinovu članovi Likovne udruge "Petar Smajić".
 
vrijeme: 29.07.2012.
mjesto: Tromso, Norway
url: http://www.domkkv.hr/
Po riječima Mate Tijardovića, predsjednika Udruge i jednog od utemeljitelja ernestinovačke kiparske kolonije, ovogodišnja tema je "Plodovi ravnice", a drvene skulpture radit će se iz slavonskoga hrasta iz spačvanskih šuma.

Među umjetnicima bit će i jedan sudionik iz Mađarske, a osim rada na umjetničkim djelima u ernestinovačkom parku bit će organizirano i niz dodatnih sadržaja, glazbenih nastupa i športskih natjecanja.

U proteklih 38 godina na ovoj su koloniji sudjelovali kipari iz cijeloga svijeta, a izrađeno je više od 600 skulptura, koje se nalaze ili u ernestinovačkom parku, ernestinovačkim ulicama ili u Likovnoj galeriji Petar Smajić.
 
Drvene skulpute ili "drveni ljudi", kako ih od milja zovu Ernestinovčani i brojni posjetitelji, prava su atrakcija za goste i turiste koji dolaze u Ernestinovo, kazao je Tijardović.
 
Izrazio je uvjerenost kako će ove godine biti i više posjetitelja nego prošle godine, kada je samo u jednom danu ernestinovački park posjetilo više o 15 000 zaljubljenika u umjetnost . (Hina)